Τρίτη 5 Μαρτίου 2019

Μύλος για τις αποζημιώσεις στον ΔΟΛ!

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Όταν ο ΔΟΛ ευχαριστούσε το κοινό του χρηματιστηρίου την εποχή του Κ. Σημίτη

Χθες, Δευτέρα, έκλεισε ένα ακόμη κεφάλαιο στην πολύχρονη μάχη διεκδίκησης των οφειλόμενων του πρώην ΔΟΛ από την ειδική διαχείριση της Grant Thornton και του νομικού γραφείου Αγγελίδη, με τις αποζημιώσεις των τότε εργαζομένων στο συγκρότημα να έχουν μετατραπεί σε κόκκινο πανί για όλες τις πλευρές.

Πλειάδα εργαζομένων στον πρώην ΔΟΛ έχει προσφύγει στα δικαστήρια και έχει κερδίσει την ένταξη των αποζημιώσεων στον κατάλογο των «αφαιρούμενων», όπως ορίζει ο νόμος. Πρακτικά πρόκειται για χρήματα που θα δοθούν στους εργαζόμενους πριν πληρωθούν άλλα χρέη σε Δημόσιο και προμηθευτές και σε αυτά περιλαμβάνονται οι αμοιβές για το διάστημα της ειδικής διαχείρισης, δηλαδή, το διάστημα των τρεισήμισι μηνών που ο ΔΟΛ βρισκόταν σε λειτουργία, μέχρι την πώληση των περιουσιακών του στοιχείων, αλλά και οι αποζημιώσεις του προσωπικού.


Το ποσό που διεκδικείται ξεπερνά τα 12 εκατ. ευρώ και σύμφωνα με πληροφορίες οι τράπεζες αλλά και το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία προτίθενται να καταθέσουν ανακοπή κατά του καταλόγου του ειδικού διαχειριστή. Σε μια τέτοια περίπτωση, οι εργαζόμενοι θα πρέπει πάλι να περιμένουν την εκδίκαση των ανακοπών σε όλες τις βαθμίδες της δικαιοσύνης. Η προθεσμία κατάθεσης ανακοπής από τους πιστωτές έληξε χθες, Δευτέρα.

Στο μεταξύ, την περασμένη Πέμπτη στην ΕΣΗΕΑ έγινε ευρεία σύσκεψη με τους νομικούς συμβούλους των συνδικαλιστικών Ενώσεων για το θέμα αυτό, όπου και κυριάρχησαν οι διαφωνίες για το αν μπορούν οι εργαζόμενοι να πληρωθούν τους μισθούς των τρεισήμισι μηνών πριν από την κατάθεση ανακοπών. Οι εργαζόμενοι με δημόσια καταγγελία τους χαρακτηρίζουν «πλιάτσικο» στις αποζημιώσεις τις προθέσεις των Τραπεζών να προσβάλουν τον πίνακα αποζημιώσεων απόλυσης. Η εξέλιξη στον ΔΟΛ υπό το καθεστώς της ειδικής διαχείρισης έχει μεγάλη σημασία όχι μόνο για τον χώρο των ΜΜΕ, καθώς είναι η πρώτη εταιρεία που εντάχθηκε σε αυτό το καθεστώς και οι διαδικασίες θα αποτελέσουν πιλότο και για όλες τις επόμενες, μεταξύ αυτών και της Τηλέτυπος του Mega.

---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου