Παρασκευή 1 Μαρτίου 2019

Η ΠΟΣΠΕΡΤ απαντά στον ΕΔΟΕΑΠ

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Ο κυρ-Σταύρος του ΕΔΟΕΑΠ (και της ΕΣΗΕΑ) απάντησε σε ανάρτησή μας μόνο σε ότι αφορά τα επουσιώδη. Για όλα τα άλλα ακόμη περιμένουμε...

Λίγες ημέρες  μετά τη δημοσίευση στο blog της ΠΟΣΠΕΡΤ  ανάρτησης με τίτλο:  "ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΙΝΕΙ ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΕΡΝΑΕΙ" - 278.000 ΑΠΟ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΟΥ ΕΔΟΕΑΠ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ, ο  ΕΔΟΕΑΠ   δημοσίευσε μια "απάντηση"  στην οποία  επισημαίνει  ένα τρισμέγιστο  λάθος στην "ανακοίνωσή" μας (δεν  ήταν ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ αλλά  ανάρτηση με σχόλια και εκτιμήσεις  πάνω στο περιεχόμενο  σχετικού  άρθρου  που δημοσιεύθηκε  στις  "Τυπολογίες").

Ποιό ήταν το  "τρισμέγιστο λάθος" μας; 

Oτι αναφερθήκαμε  σε αυτά  τα ποσά  θεωρώντας  ότι είναι μέρη  του αποθεματικού  του  ΕΔΟΕΑΠ .

Πράγματι  κάναμε  λάθος, διότι  ξεχάσαμε να βάλουμε  το "έπρεπε"  ώστε  να αντιληφθεί  ο κόσμος,   ότι αυτά  τα χρήματα αντί  να πηγαίνουν  σαν  νόμιμα θεσμοθετημένα έσοδα  της ΕΣΗΕΑ  και των άλλων  "ιδρυτικών" δημοσιογραφικών  ενώσεων, έπρεπε να παραμένουν  στα ταμεία  του οργανισμού  που  κινδυνεύει και να αποδίδονται  σαν  υπηρεσίες και παροχές  στους  ασφαλισμένους.

Αντί λοιπόν  ο κυρ Σταύρος  του ΕΔΟΕΑΠ και  της ΕΣΗΕΑ  να  μας ...απαντά  για  το πως "έσταξε η ουρά του γαϊδάρου στο πηγάδι", ας λύσει τη σιωπή του κι ας μας απαντήσει  σε όλα  αυτά  που κατά καιρούς  του έχουμε θέσει  δημόσια ως  ερωτήσεις  ή  ως καταγγελίες σε αναρτήσεις στο blog μας η σε ανακοινώσεις. 

Η ΠΟΣΠΕΡΤ  κυρ Σταύρο όπως και όλα τα μη  δημοσιογραφικά πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια  σωματεία, στηριζόμασταν ανέκαθεν  στις εισφορές  των μελών μας, ακόμα κι αν αυτές  προσπορίζουν στις ενώσεις μας πενιχρά έσοδα κι όχι  σε θεσμοθετημένες  "αφαιμάξεις" των ασφαλιστικών μας ταμείων.

Με  αυτά  τα πενιχρά έσοδα λειτουργούμε ,δρούμε και αντιμετωπίζουμε  τις  συνδικαλιστικές μας υποχρεώσεις αντίθετα με σας, χωρίς "έξοδα κίνησης" και "παράστασης", δίχως  οδηγούς και αυτοκίνητα, για να μην αναφερθούμε  στο πως λειτουργήσαμε όλες τις  υποδομές του  δίχρονου  αγώνα μας εναντίον  του μαύρου , το οποίο  ειρήσθω εν παρόδω  είχαν στηρίξει  και  με τις πέννες τους  μερικοί  από τους  "συστρατευμένους (με σας) στην κοινή αντίληψη" περί ΕΔΟΕΑΠ (κι όχι μόνο).

Απαντήστε λοιπόν στα ουσιώδη  και μην  χάνετε την ψυχραιμία σας  αναφερόμενοι μόνο σε ότι μπορείτε, δηλαδή σε επουσιώδη  ζητήματα που αφορούν  το  "τυπικό".

Εμείς  κ. Καπάκο  του ΕΔΟΕΑΠ και της ΕΣΗΕΑ, δεν συμβιβαζόμαστε με κανενός  είδους  "αφαίμαξη", είτε  αυτή  είναι "θεσμοθετημένη"  και αφορά  στον  ΕΔΟΕΑΠ, στον οποίο ενταχθήκαμε  αναγκαστικά  και χωρίς να ρωτηθούμε  για να τον σώσουμε, είτε  αφορά  στο ανταποδοτικό τέλος της  ΕΡΤ  μέρος του οποίου δημόσια  προτείνατε να πάει  ως "αιμοδοσία" (δικός σας χαρακτηρισμός)  για τη "σωτηρία" των  ιδιωτικών επιχειρήσεων  του έντυπου τύπου.

Μια "σωτηρία"  που,  όπως  καθημερινά  αποδεικνύεται  από την πρακτική  των  ιδιοκτητών - εκδοτών, δεν έχει καμία σχέση  με  την σωτηρία  θέσεων  εργασίας στις εφημερίδες.

ΥΓ: Από την απάντησή σας φαίνεται  ότι  παρακολουθείτε συχνά  το blog  της ΠΟΣΠΕΡΤ  ...καλή  ανάγνωση!

---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου