Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

... εκδοτικό σκάνδαλο "Γεώργιος Δ. Καλοφωλιάς" ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Αρμόδια υπουργεία και διοικήσεις ασφαλιστικών ταμείων
Ποιοί καλύπτουν τον Γ. Δ. Καλοφωλιά;


Tην άμεση παρέμβαση της Πολιτείας και της Δικαιοσύνης ζητούν οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα «ΕΞΠΡΕΣ» για την υπόθεση του εκδότη Γεωργίου Δ. Καλοφωλιά.

Η εταιρεία του, «ΕΞΠΡΕΣ - Δ. Καλοφωλιάς Α.Ε.», οφείλει στους εργαζόμενους δεδουλευμένες αποδοχές ύψους περίπου 2.000.000 ευρώ, που αντιστοιχούν σε μισθούς δύο ετών κατά μέσο όρο. Επίσης, εξαιρετικά υψηλές είναι οι οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία (9.000.000 εκατ. ευρώ) αλλά και προς το Δημόσιο.

Παρά τις διαρκείς καταγγελίες εργαζομένων και των συνδικαλιστικών φορέων τους ΕΣΗΕΑ, ΕΤΗΠΤΑ και ΕΠΗΕΑ και τις δικαστικές αποφάσεις εργατικών διαφορών, έως σήμερα δεν έχουν ενεργοποιηθεί οι αρχές.

Η υπόθεση με την εφημερίδα «ΕΞΠΡΕΣ» είναι εξαιρετικά σύνθετη γιατί η εταιρεία του Γ. Δ. Καλοφωλιά έχει λάβει χρήματα από Ευρωπαϊκά Κονδύλια. Έχει υπαχθεί στις διατάξεις του νόμου 3299/2004 και ειδικότερα στο άρθρο 9, με εγκριθείσα ενίσχυση 14.200.000 ευρώ, εκ των οποίων το 50%, ήτοι 7.100.000 ευρώ, ληφθείσα επιχορήγηση. Ακόμα και σήμερα ο κ. Καλοφωλιάς συνεχίζει να εμφανίζεται σε δικαστήρια υποστηρίζοντας στους αντιδίκους του ότι αναμένει την επέκταση του δανείου που έχει λάβει (!)

Επίσης έγινε γνωστό ότι με την υπ’ αρ. 216/2012 Διάταξη του Προέδρου της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες κ.λπ. έχει επιβληθεί απαγόρευση εκποίησης ή η με οποιονδήποτε άλλο τρόπο μεταβίβαση των περιουσιακών στοιχείων των Γ. Καλοφωλιά και Δ. Καλοφωλιά, σύμφωνα με το άρθρο 46 του νόμου 2681/2008, και για το ποσό των 8.000.000 ευρώ.
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

5 σχόλια:

  1. EINAI ΓΝΩΣΤΕΣ ΟΙ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΦΩΛΙΑ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ.ΕΧΟΝΤΑΣ ΚΟΥΜΠΑΡΟ ΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΦΟΙΤΗΣΕ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΕΧΕΙ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΚΑΛΥΨΗ ΑΠΟ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ.ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΧΟΝΤΑΣ ΑΡΙΣΤΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑΝΝΗ ΒΡΟΥΤΣΗ ΕΧΕΙ ΚΑΛΥΨΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΤΑ ΝΩΤΑ ΤΟΥ.ΕΧΟΥΝ ΓΝΩΣΗ ΟΜΩΣ ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ.ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ Η ΩΡΑ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΥΠΟΛΟΓΟΙ.Ο ΨΕΥΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΚΛΕΦΤΗΣ,ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ,ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΧΡΟΝΟ ΧΑΙΡΕΤΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ανώνυμος 1:37 - ... έχει διατελέσει και πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων Κολεγίου Αθηνών ... έτσι, για συμπλήρωμα ...

      Διαγραφή
  2. Με τον Κο Στουρνάρα δεν ήταν απλά απόφητοι και οι 2 απο το κολλέγιο αλλά ήταν και μαζί στο Δ.Σ. του ΙΟΒΕ...ο Κος Στουρνάρας σαν πρόεδρος Δ.Σ. και ο άλλος σαν μέλος του Δ.Σ..
    Οι επισκέψεις του 2ου στο ΙΟΒΕ σε συναντήσεις με τον πρώτο ήταν πολύ συχνές..συχνότατες θα έλεγα(και 3-4 φορές την εβδομάδα) μιάς και υπάρχει γνωστό μου πρόσωπο στο ΙΟΒΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ανώνυμος 11:48 - ... θα μπορούσαμε να προσθέτουμε στο "συγγενικό δέντρο" τους πολλά κλαδιά ... το θέμα είναι ότι το "συγγενολόι" των αστών μας κυβερνά ... και μας συμπεριφέρεται ως σκλάβους ... καιρός είναι να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας ... δεν νομίζεις; ...

      Διαγραφή
  3. Κάποιος πρέπει να ανατρέξει στην νεότερη ιστορία της χώρας. Τα άλλα είναι απλώς συζητήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή