Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

... ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και επιλεκτικές ρυθμίσεις ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Η Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου & Βιομηχανίας Χάρτου καταγγέλλει:
Επιλεκτικές ρυθμίσεις
από το Δ.Σ. του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ



Προς το Δ.Σ. του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ

Κυρία Πρόεδρε
Κυρίες και Κύριοι του Δ.Σ.


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας μας διαμαρτύρεται εντονότατα γιατί μέχρι σήμερα δεν έχετε δώσει λύση στο ζήτημα της συνταξιοδότησης ασφαλισμένων με το νόμο 4075/2012, άρθρο 33 παρ. 2.

Αντίθετα και όλος επιλεκτικά έχετε διακόψει την παρακράτηση της εισφοράς του 3,60% από τους εργαζόμενους, έχετε ρυθμίσει την παρ. 1 που μειώνει την εργοδοτική εισφορά από το 16% στο 5,10% (Ν.4144/18-4-2013, άρθρο 46) και προτείνατε σαν Δ.Σ. την τροποποίηση της παρ. 3 για τον συμψηφισμό των ασφαλιστικών εισφορών των επιχειρήσεων που προσλαμβάνουν επιδοτούμενους ανέργους.

Δηλαδή έχετε ρυθμίσει ό,τι έχει να κάνει με την εξυπηρέτηση των επιχειρήσεων και δεν εφαρμόζεται το εδάφιο 2 της παρ. 2 που προβλέπει την συνταξιοδότηση των ασφαλισμένων κατά 45 μέρες νωρίτερα από το προβλεπόμενο εκάστοτε όριο ηλικίας.

Ζητάμε άμεσα την εφαρμογή του νόμου και για τους ασφαλισμένους που έχουν καταθέσει αιτήσεις συνταξιοδότησης και να παύσει επιτέλους η επιλεκτική και μεροληπτική εφαρμογή του.

Η συνεχής άρνησή σας για την εφαρμογή του συνιστά παρανομία και εγείρει και ποινικές ευθύνες.

Περιμένουμε τις ενέργειές σας.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                     Ο Γ.Γραμματέας

Ι. Τόλης                               Λ. Σακκάς

---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

2 σχόλια:

  1. ΓΙΑΤΙ ΚΑΛΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΔΕΝ ΦΕΡΝΕΤΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ ανώνυμος 18:07 - ... υποθέτω ότι το θέμα μπορεί να λυθεί από το Δ.Σ. του ΕΤΑΠ - ΜΜΕ ... σε αντίθετη περίπτωση είναι σίγουρο ότι το συγκεκριμένο αίτημα - αλλά και άλλα - θα φτάσουν στην ελληνική δικαιοσύνη και φυσικά και στη Βουλή ...

      Διαγραφή