Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

... ο Πέτρος Κωστόπουλος δεν είναι "πτωχός" !...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Νέα τροπή στην υπόθεση
"Κωστόπουλος - ΙΜΑΚΟ"

... πρώην "πτωχός" Πειραιώτης ...
Και ξαφνικά και για μια ακόμη φορά ο Πέτρος Κωστόπουλος είναι στην μπούκα του κανονιού. Κι αυτό γιατί; Διότι τα δικαστήρια του Πειραιά έκριναν πώς είναι αναρμόδια για την πτώχευσή του… με αποτέλεσμα να μην θεωρείται ο Κωστόπουλος πτωχός. Τι σημαίνει αυτό για τους εργαζόμενους;

Το προηγούμενο καλοκαίρι ξαφνικά δημοσιεύθηκε στον Πειραιά η με αρ. 3243/2013 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου που κήρυσσε πτωχό τον κ. Πέτρο Κωστόπουλο. Η απόφαση προκάλεσε εντύπωση τόσο γιατί ο κ. Κωστόπουλος είχε πτωχεύσει πολύ δε περισσότερο γιατί είχε πτωχεύσει στον Πειραιά.

Άμεσα οι πρώην εργαζόμενοι της ΙΜΑΚΟ, οι οποίοι έχουν προσφύγει στα δικαστήρια της Αθήνας για να διεκδικήσουν και από τον κ. Κωστόπουλο – πέρα από την πτωχή ΙΜΑΚΟ – τις δεδουλευμένες τους αποδοχές αλλά και τις αποζημιώσεις λόγω της καταγγελίας της σύμβασης εργασίας τους, άσκησαν ανακοπή κατά της απόφασης αυτής ζητώντας να ακυρωθεί καθόσον, από στοιχεία που συνέλεξαν, αποδείκνυαν ότι ο κ. Κωστόπουλος ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΤΩΧΕΥΣΕΙ και μάλιστα στον Πειραιά.

Την 1η Αυγούστου 2014 δημοσιεύθηκε η με αρ. 3604/2014 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Πειραιά, η οποία ΕΚΑΝΕ ΔΕΚΤΗ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΠΗ ΤΩΝ ΠΡΩΗΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΙΜΑΚΟ και ΕΞΑΦΑΝΙΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ με την οποία κηρύχθηκε πτωχός.

Το Δικαστήριο μεταξύ άλλων δέχθηκε ότι ο κ. Κωστόπουλος δεν είχε ποτέ την κατοικία του στον Πειραιά, ούτε βέβαια και άσκησε ποτέ δραστηριότητα στον Πειραιά.

Τι και αν ο κ. Θήλυζας, ο κτηματομεσίτης που ζήτησε την πτώχευση του κ. Κωστόπουλου, επειδή γνώρισε τον κ. Κωστόπουλο στο γυμναστήριο (!!!) και του είχε δανείσει 70.000 ευρώ, ισχυρίστηκε ότι ο κ. Κωστόπουλος είχε εμπορική δραστηριότητα στην οδό Κολοκοτρώνη 69!

Τι και αν ισχυρίστηκε ο σύνδικος της πτώχευσης (!!!) ότι ο κ. Κωστόπουλος του παρέδωσε υπεύθυνη δήλωση με την οποία δήθεν ο νέος σύντροφος της μητέρας της Τζένης Μπαλατσινού και Αντιδήμαρχος Πειραιά (το 2011), κ. Δαβάκης, του είχε παραχωρήσει ένα μικρό ιδιόκτητο γραφείο στην οδό Κολοκοτρώνη 69 για να ασκεί την εμπορική του δραστηριότητα!

Τι και αν ο δικαστικός επιμελητής του κ. Θήλυζα πήγε στην οδό Κολοκοτρώνη 69, όπου βρήκε τα γραφεία της ετερόρρυθμης εταιρείας «Π. Κωστόπουλος & ΣΙΑ Ε.Ε.» – την οποία είχαν συστήσει ο κ. Κωστόπουλος με την σύζυγό του (τότε) Τζένη Μπαλατσινού – και την ίδια την κα Μπαλατσινού, η οποία παρέλαβε την αίτηση πτώχευσης;;

Όλοι οι παραπάνω ισχυρισμοί ΚΑΤΑΡΡΙΦΘΗΚΑΝ από το Δικαστήριο το οποίο δέχθηκε ότι:

Η εταιρεία «Π. Κωστόπουλος & ΣΙΑ Ε.Ε.» δεν είχε ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΗΣ στον Πειραιά, αλλά η έδρα της ήταν η βίλα όπου ο κ. Κωστόπουλος διέμενε με την οικογένειά του (ακόμη και μετά την πώλησή της στην EUROBANK).

Η εταιρεία «Π. Κωστόπουλος & ΣΙΑ Ε.Ε.» ΕΙΧΕ ΗΔΗ ΛΥΘΕΙ πριν την άσκηση της αίτησης πτώχευσης και σίγουρα είχε λυθεί όταν δήθεν η κα Μπαλατσινού βρέθηκε εκεί για να παραλάβει την αίτηση πτώχευσης.

Το Δικαστήριο έκρινε το αυταπόδεικτο!!!! ΟΤΙ ΟΥΔΕΠΟΤΕ Ο Κ. ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ είχε εμπορική δραστηριότητα και μάλιστα στον Πειραιά και ότι τα Δικαστήρια του Πειραιά είναι ΑΝΑΡΜΟΔΙΑ να κρίνουν την πτώχευσή του και εξαφάνισε την απόφαση με την οποία ο κ. Κωστόπουλος κηρύχθηκε πτωχός.

Τόσο ο κ. Θήλυζας, όσο και ο σύνδικος της πτώχευσης του κ. Κωστόπουλου είχαν ζητήσει από το Δικαστήριο να απορριφθεί η ανακοπή των πρώην εργαζομένων, ισχυριζόμενοι ότι οι εργαζόμενοι δεν έχουν απαιτήσεις από τον κ. Κωστόπουλο, αλλά από την ΙΜΑΚΟ. Και σε αυτό τους απάντησε το Δικαστήριο ότι «ΑΝΑΝΤΙΡΡΗΤΑ οι ανακόπτοντες (δηλ. οι εργαζόμενοι) έχουν έννομο συμφέρον για την άσκηση της υπό κρίση ανακοπής ως ΕΧΟΝΤΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΠΤΩΧΟΥ, μη κριθείσες ακόμη τελεσίδικα».

Δεν γνωρίζουμε αν ο κ. Κωστόπουλος, ο οποίος μέχρι και σήμερα δεν έχει παρασταθεί σε κανένα δικαστήριο (ούτε για την πτώχευσή του ούτε για την ακύρωση της πτώχευσής του) θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης.

Οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν τις διεκδικήσεις τους, τόσο ενώπιον των πολιτικών όσο και ενώπιον των ποινικών Δικαστηρίων, για να λάβουν αυτά που τους οφείλονται! Η απόφαση αυτή ήταν μία πρώτη δικαίωση!
---
---
*

3 σχόλια:

  1. Κατασχεση ολης τη περιουσιας κινητης και ακινητης και φυλακη χωρις αναστολη και τριχες για ολα τα καθηκια απο το συναφι του. Τ΄ ακους Μανια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ ανώνυμος 10:13 - ... δεν ξέρω αν τ' ακούει αυτά η Μάνια, αλλά έχει ενδιαφέρον το πως στήθηκε η όλη κομπίνα με την πτώχευση στον Πειραιά ... ίσως πρέπει να ψαχτούν και άλλες πτωχεύσεις...

      Διαγραφή
  2. Οπως και της Ελευθεροτυπιας πως γινεται να εχει πτωχευσει και η 3η Οψη να δηλωνει οτι δινει το 90% και βαλε των εσοδων στη Χ.Κ. Τεγοπουλος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή