Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

... εργαζόμενοι "Ελευθεροτυπίας" - επιβιώνουν οριακά ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Και οι Συνεργαζόμενες Ενώσεις σε καλοκαιρινή ραστώνη !..

Ελευθεροφαγία


Περιμένοντας την άμεση και σκληρή αντίδραση της ΕΣΗΕΑ...

Μια δραματική επιστολή συναδέλφου εργαζόμενου στην εφημερίδα του δικηγόρου Χάρη Οικονομόπουλου (εταιρεία Τρίτη Οψη Α.Ε.), η οποία εκδίδεται με νοικιασμένο τον τίτλο της «Ελευθεροτυπίας», έφτασε χθες στην ΕΣΗΕΑ για να μας επαναφέρει στο θλιβερό success story της Χ.Κ. Τεγόπουλος Α.Ε. εναντίον των απλήρωτων, εδώ και τρία χρόνια, 850 εργαζομένων της.

(…) «Με βάση τη βεβαίωση της “Ελευθεροτυπίας” όπου εργάζομαι» -γράφει ο δημοσιογράφος προς τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ- «την οποία και σας επισυνάπτω, η οποία μου εστάλη προκειμένου να τη χρησιμοποιήσω για να μη γίνει στο σπίτι μου διακοπή ρεύματος λόγω χρέους 1.400 ευρώ, μου οφείλονται από την εφημερίδα περίπου 6.000 ευρώ καθαρά, ενώ έχω να πληρωθώ από τον Μάρτη του 2014. Ως πατέρας ενός ανήλικου αγοριού με άνεργη σύζυγο, με μηδέν περιουσία, μένοντας στο ενοίκιο (300 ευρώ τον μήνα – χρωστάω ήδη 900 ευρώ), ευρισκόμενος σε δεινή κατάσταση, ζητώ τη βοήθειά σας από το ταμείο αλληλεγγύης…».

---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

8 σχόλια:

  1. Ειδες αμα δεν εισαι ο Γιωτοπουλος, η εγχρωμος οικιακος βοηθος στο Χαλανδρι δεν εχεις στον ηλιο μοιρα. Ας μου πει καποιος τι στο διαολο αντιπροσωπευει πλεον η Ελευθεροτυπια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ ανώνυμος 8:57 - ... στην ίδια μοίρα με την "Ε" βρίσκονται και άλλα μαγαζιά ... το ερώτημά σου θα μπορούσε να ήταν: "ας μου πει κάποιος τι στο διάολο αντιπροσωπεύουν οι σημερινές διοικήσεις των περισσοτέρων επαγγελματικών μας ενώσεων;" ... και θα είχες μπει στην ουσία των πραγμάτων ...

      Διαγραφή
  2. Αγαπητέ μου, γιατί συνεχίζεται να δουλεύεται/ε ενώ δεν σας πληρώνει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ ανώνυμος 10:16 - ... μια πρώτη εξήγηση είναι η προσήλωση στο γνωστό "η ελπίδα πεθαίνει τελευταία" ... μια δεύτερη εξήγηση είναι το "σύνδρομο της Στοκχόλμης" ... και μια τρίτη, τέταρτη και πέμπτη εξήγηση είναι υπό διερεύνηση ...

      Διαγραφή
    2. Η κοινη λογικη λεει οτι δεν μπορει να ειναι ολοι απληρωτοι στην συγκεκρικμενη εφημεριδα. To καθεστως της απληρωσιας σιγουρα δεν ισχυει για ολους. Επισης οσοι εξακολουθουν να εργαζονται με την ελπιδα οτι "κατι" θα παρουν εχουν να αντιμετοπισουν και το διλημμα τι θα κανουν με τα χρωστουμενα γιατι ειναι ξεκαθαρο οτι η συγκεκριμενη εταιρια/διοικηση δεν εχει κανενα σκοπο να τα εξοφλησει.
      Και αν ο εργαζομενος επιλεξει τη δικαστικη οδο αυτο θα προσθεσει απο 6 μηνες ως 1 χρονο επιπλεον μεχρι να δικαιωθει οποτε παλι η εταιρια βγαινει κερδισμενη.

      Διαγραφή
    3. @ ανώνυμος 1:27 μ.μ. - ... στα ερωτήματα απάντηση να αναζητηθεί στα Σωματεία ...

      Διαγραφή
  3. Το ξέρουμε ότι η εταιρεία βγαίνει κερδισμένη δια της δικαστικής οδού αλλα ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΗ (και το τονίζω) βγαίνει, η εταιρεία, όταν έχει εργαζόμενους είλωτες οι οποίοι ελπίζουν στο τι..... τίποτα(!!) και κατ' επέκταση επεκτείνεται η απλήρωτη εργασία και πάνε χαμένα τα εργατικά δικαιώματα (για όλους αυτούς οι οποίοι εργάζονται εκεί και είναι υποτίθεται ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι για τους κοινωνικούς αγώνες),ποιο το νόημα να δουλεύει κάποιος και να μην πληρώνεται.

    Η λογική λέει ότι πρέπει να παραιτηθούν όλοι, για να μην συνεχίζεται και δικαιωνίζεται και επεκτείνεται παντού η απλήρωτη εργασία, όπως και η μαύρη εργασία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ ανώνυμος 12:52 - ... η απάντηση στα ερωτήματα - και μόνον - θα πρέπει να αναζητηθεί στα Σωματεία ... σε αντίθετη περίπτωση - μη αιτιολογημένη απάντηση - θα πρέπει να υποστηριχθεί, σε πραγματική βάση, η ύπαρξή τους ...

      Διαγραφή