Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014

... STAR - μαύρο χιούμορ ή αυθεντικοί βλάκες; ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Η αλαζονεία της διαπλοκής

Την Πέμπτη το πρωί στις εννέα, στα δικαστήρια στην πρώην Σχολή Ευελπίδων, πραγματοποιήθηκε με την επείγουσα διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων η εκδίκαση της αγωγής του καναλιού STAR (συμφερόντων Βαρδινογιάννη) εκ μέρους και της Ενωσης των καναλαρχών εθνικής εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ) εναντίον των ομοσπονδιών και των σωματείων των εργαζομένων στα ΜΜΕ, τα οποία τόλμησαν να απεργήσουν καταγγέλλοντας το νέο «πραξικόπημα» στη Βουλή, δηλαδή το σκανδαλώδες "ντιλ" της συγκυβέρνησης με τα ΜΜΕ της διαπλοκής, εις βάρος των δημοκρατικών ελευθεριών της κοινωνίας και βεβαίως των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων στα Μέσα.

Προφανώς η είδηση δεν είναι ότι οι βαρόνοι της ενημέρωσης επιδιώκουν πάση θυσία να θέσουν εκτός νόμου τις απεργίες, και αύριο, αν οι συνθήκες και οι συσχετισμοί τους το επιτρέψουν, να... καταργήσουν εντελώς τα συνδικάτα και κάθε τι συλλογικό. Αλλωστε, μαζί με την τρόικα και τις μνημονιακές κυβερνήσεις, οι επιχειρήσεις των κυρίαρχων ΜΜΕ έχουν ήδη καταργήσει τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και επιβάλλουν τις όλο και πιο φτηνές, αναξιοπρεπείς και ανασφάλιστες «ελαστικές σχέσεις εργασίας» και προφανώς τη «μαύρη» και απλήρωτη δουλειά.

Η είδηση, λοιπόν, από το δικαστήριο ήταν άλλη: Με απερίγραπτο θράσος οι καλοπληρωμένοι δικηγόροι των καναλαρχών ζητούσαν από την πρόεδρο του δικαστηρίου να αποφασίσει ότι η απεργία είναι παράνομη, καταχρηστική και να απαγορευτεί διά παντός η επανάληψή της, διότι με αυτές τις «πολιτικές απεργίες» (έτσι τις χαρακτήρισαν για να τις απαξιώσουν) των δημοσιογράφων, των τεχνικών και των άλλων εργαζομένων στα διαπλεκόμενα Μέσα, ο ελληνικός λαός στερείται του δικαιώματός του στην ενημέρωση. Οι κατηγορούμενοι συνδικαλιστές των σωματείων του Τύπου και το ακροατήριο ξέσπασαν σε γέλια, αναρωτώμενοι αν οι άνθρωποι της διαπλοκής είναι εκτός πραγματικότητας, αυθεντικοί βλάκες ή απλώς υπογραμμίζουν με μαύρο χιούμορ την παντοδυναμία τους.

Ποιος στοιχειωδώς ενημερωμένος πολίτης τις προηγούμενες μέρες δεν κατάλαβε ότι όλα τα κυρίαρχα ΜΜΕ (ηλεκτρονικά και έντυπα) εξαφάνισαν από την Παρασκευή, 1/8/14, το βράδυ (που κατατέθηκε στη Βουλή η σκανδαλώδης υπέρ της διαπλοκής τροπολογία) έως και την ώρα της δίκης την είδηση, το περιεχόμενο της συγκεκριμένης νομοθετικής κυβερνητικής παρέμβασης, αλλά και την αντίθετη φωνή των κομμάτων της αντιπολίτευσης και των συνδικάτων; Το σύστημα της διαπλοκής, ενθαρρυμένο μετά το τελικό "ντιλ" με τη συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου που ψηφίστηκε προχθές, τολμά να εμφανίζεται ως ο εγγυητής της πλουραλιστικής, δημοκρατικής και έγκυρης ενημέρωσης της κοινωνίας, ενώ συστηματικά παραπλανά τους πολίτες και κρύβει επιμελώς την αλήθεια, με πρωτοφανή αλαζονεία, κατά παράβαση κάθε συνταγματικής και δημοσιογραφικής αρχής, τσαλαπατώντας στοιχειώδη δημοκρατικά ήθη και κάθε έννοια πολιτικού και νομικού πολιτισμού.

---
πηγή: Δημήτρης Τρίμης /Συσπείρωση
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
---
*

2 σχόλια:

  1. πωωπω. άκου να δεις. δηλαδή θες να πεις πως και τόλμησε να ρίξει τόσα λεφτά για να φτιάξει την επιχείρηση ΚΑΙ έχει την απαίτηση να δουλεύουν οι υπάλληλοί του; ΑΙΣΧΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ ανώνυμος 6:59 π.μ. - ... σωστή η παρατήρησή σου ... που ακούστηκε στο νεο-φεουδαρχικό καθεστώς μας να παρατηρούνται αντιδράσεις υπονομευτικές της αυθεντίας και της επένδυσης του επιχειρηματία; ... ΑΙΣΧΟΣ ... όσοι διαφωνούν να φύγουν ... από τα σπίτια τους ... από τη χώρα ... από τον πλανήτη ... απ' αυτή τη ζωή ... σωστά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή