Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

... ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα - 25/2 ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Μετακίνηση στον Alpha

Αποχώρησε από το ΣΚΑΪ η Λήδα Μπόλα και αναλαμβάνει τη θέση του επικεφαλής του πολιτικού ρεπορτάζ στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, μετά τη μετακίνηση του Πρόδρομου Παπαηλιόπουλου στο ειδησεογραφικό τμήμα του ΑΝΤ1.
---
Γροθιές και ξύλο εκτός αέρα!

Γροθιές και ένταση στο ΣΠΟΡ FM. Δύο ραδιοφωνικοί παραγωγοί του σταθμού ήρθαν στα χέρια ρίχνοντας και γροθιές, μετά το τέλος εκπομπής. Ο ένας ήταν στον αέρα και ο άλλος μόλις είχε μπει στο σταθμό. Παρενέβησαν οι υπόλοιποι εργαζόμενοι του σταθμού για να τους χωρίσουν, διότι η ένταση ήταν υψηλή και τα νεύρα τεταμένα. Αφορμή για τη σύγκρουση ήταν ένα …like στο Facebook για την υπόθεση της σύλληψης του εκδότη Τάκη Μαυρίκου.
---
“Μπλόκο” από Φώτη Μπόμπολα
σε Θέμη Αλαφούζο στην “Ευρώπη”

Περιπλέκεται η μεταβίβαση του 26,31% των μετοχών του πρακτορείου «Ευρώπη» που κατείχε η «Καθημερινή» στην εταιρεία «Νέο Χρήμα», του Θέμου Αναστασιάδη και του Τάσου Καραμήτσου. Ο Φώτης Μπόμπολας έθεσε βέτο με δύο τρόπους. Δήλωσε πως ασκεί το δικαίωμα προτίμησης αγοράς των μετοχών, αν και το έπραξε εκπρόθεσμα. Παράλληλα, μέσα από την εταιρεία «Εκδόσεις Έθνος», ενεργοποίησε τη διαδικασία προσδιορισμού της αξίας της μετοχής από τρίτο, «εξειδικευμένο και αναγνωρισμένο φορέα».

Η «Καθημερινή» διαμαρτύρεται, υπενθυμίζοντας πως στο παρελθόν, στην περίπτωση της μεταβίβασης των μετοχών της εταιρείας «Ίδρυμα Τύπου», η αποτίμηση είχε γίνει με βάση τα οικονομικά στοιχεία που παρείχε η ίδια η διοίκηση της «Ευρώπης». Παρ’ όλα αυτά, αποδέχεται τη διαδικασία και ζητάει να ολοκληρωθεί η εκτίμηση έως σήμερα. Όπως εκτιμάται, η υπόθεση θα τραβήξει σε μάκρος και θα κριθεί στα δικαστήρια.

---
Στοιχεία “φωτιά”
για το κύκλωμα των εκβιαστών

«Φωτιά» είναι για τους τρεις δημοσιογράφους που κατηγορούνται ότι συμμετείχαν σε κύκλωμα εκβίασης τα στοιχεία που εμπεριέχονται στη δικογραφία. Όπως προκύπτει η δράση τους αποκαλύφθηκε από την Α.Κ., υπεύθυνη του Γραφείου Τύπου του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΥΔΑΠ η οποία κατήγγειλε στις αρχές ότι όλα ξεκίνησαν στις 4 Φλεβάρη. Εκείνη την ημέρα συναντήθηκε σε καφετέρια με τον κατηγορούμενο Παναγιώτη Μουσσά ο οποίος “απαίτησε από εκείνη να δώσει χρήματα στον εκδότη και διευθυντή της εφημερίδας “Ακρόπολη”, Παναγιώτη Μαυρίκο, για να μην γράφει αρνητικά σχόλια για την ΕΥΔΑΠ”, απειλώντας την ως εξής: “Πρόσεχε. Ξέρουν στη ΝΔ ότι πας σε ακριβά κομμωτήρια και ότι ντύνεσαι ακριβά. Θα γίνεις θύμα bullying”.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ στο http://www.enikos.gr/
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου