Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

... ο αξιόπιστος υπόκοσμος των ΜΜΕ ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*


Το πρόβλημα των ΜΜΕ
δεν είναι ο υπόκοσμος,
αλλά η αξιοπιστία τους
Του Νίκου Νικητέα

Πριν φθάσουμε στο σημείο της απόλυτης φίμωσης… Πριν φθάσουμε στο σημείο να μην ασκούμε κριτική, διότι θα κινδυνεύουμε να κατηγορηθούμε για εκβιαστές… Πριν φθάσουμε στο σημείο να μην εκθειάζουμε κανέναν, διότι θα σημαίνει ότι τα «παίρνουμε» κάτω από το τραπέζι… Ας αναρωτηθούμε για λίγο, ποιο είναι το πραγματικό πρόβλημα του Τύπου στην Ελλάδα, αλλά και παντού.

Το πρόβλημα των ΜΜΕ ποτέ και πουθενά δεν ήταν οι συμμορίες των εκβιαστών και ο υπόκοσμος… Αυτοί πάντα υπήρχαν και πάντα θα υπάρχουν. Το πρόβλημα των ΜΜΕ είναι η αξιοπιστία τους. Τελεία και παύλα!

Οι προσπάθειες των Πρετεντέρηδων να προσεγγίσουν το πρόβλημα – με αφορμή το κύκλωμα που κατηγορείται ότι εκβίαζε δημόσιους οργανισμούς – διαχωρίζοντας τα Μέσα, σε παλιά και νέα… Είναι μια προσπάθεια που έχει εμφανή στόχο να συκοφαντήσει το Διαδίκτυο, επειδή δεν τους κολακεύει, δεν τους γλύφει και δεν τους χαρίζεται – όπως για χρόνια είχαν συνηθίσει… Προφανώς υπάρχουν σκάρτοι στο Διαδίκτυο, όπως και παντού άλλωστε… Άλλο όμως ο προσωπικός καημός και άλλο η πραγματικότητα!

Η κοινωνία γύρισε την πλάτη στα ΜΜΕ επειδή υπάρχουν δημοσιογράφοι που έλεγαν ότι το χρέος είναι βιώσιμο, ενώ δεν ήταν… Η κοινωνία δεν σιχάθηκε τους δημοσιογράφους και τα ΜΜΕ, επειδή κάποιοι σκάρτοι εκβιάζουν… Η κοινωνία σιχάθηκε τους δημοσιογράφους και τη δημοσιογραφία, επειδή άλλο βίωνε και άλλο αποτύπωναν τα media!

---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου