Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

... δύο Ενώσεις, επτάωρη στάση - που είναι οι άλλοι; ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Επτάωρη στάση εργασίας στα κανάλια:
Δεν παζαρεύουμε άδειες, διεκδικούμε
το δικαίωμα στην Ενημέρωση
  1. ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
  2. ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ 
  3.
  4.
  5.
  6.
  7.
  8.
  9.
10.
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Επτάωρη στάση εργασίας κήρυξαν η ΕΣΗΕΑ και η ΕΠΗΕΑ από τις 18.00 σήμερα έως τις 01.00 της Παρασκευής, όλων των δημοσιογράφων και των διοικητικών υπαλλήλων που εργάζονται σε όλα τα τηλεοπτικά Μέσα καθώς και στα sites των τηλεοπτικών σταθμών, σε ένδειξη διαμαρτυρίας προς την τροπολογία του Ν. 4339/15, που κατέθεσε η Κυβέρνηση.

Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ ζητούν:

• τη θεσμοθέτηση, ύστερα μάλιστα από 25 χρόνια αυθαιρεσίας και διαπλοκής που μονίμως καταγγέλλουν οι δημοσιογράφοι, των κανόνων που διασφαλίζουν την απόλυτη διαφάνεια στην ιδιοκτησία των ΜΜΕ.
• την πλήρη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, όσων ακόμη εργάζονται, και κατοχύρωση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των δημοσιογράφων και των διοικητικών υπαλλήλων με Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και τον Κώδικα Δεοντολογίας.
• την άμεση υπογραφή ΣΣΕ στην ΕΡΤ, στα ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά και για όλους τους εργαζομένους στον κλάδο.
• την διασφάλιση των πόρων των δημοσιογραφικών ταμείων και την απόσυρση του εκτρώματος Κατρούγκαλου που επιχειρεί, με την διάλυση του ασφαλιστικού ιστού, ακόμη και την κατάργηση της δημοσιογραφικής ιδιότητας.
• να σταματήσει οποιαδήποτε απόπειρα συγκέντρωσης των ΜΜΕ, είτε αυτή συνδέεται με την επιχειρηματικότητα είτε επιδιώκεται από πολιτικές

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ

---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου