Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

... ανοιχτή απεργία στον ΔΟΛ - από παντού ανοιχτή ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Με ανοιχτή ημερομηνία ...λήξεως
Απεργιακές κινητοποιήσεις στον ΔΟΛΤο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, αποφάσισε σήμερα την κήρυξη 48ωρης απεργίας, με ανοιχτή ημερομηνία, στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη, όπως έχει γίνει σε αντίστοιχες περιπτώσεις σε άλλους Ομίλους.


Στη χθεσινή συνεδρίαση συμμετείχαν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στις εφημερίδες «Βήμα» και «ΝΕΑ», ενώ ο εκπρόσωπος από το «ΒΗΜΑ FM», που δεν κατέστη δυνατόν να παρευρίσκεται, επικοινώνησε τηλεφωνικά.

Η ιδιοκτησία του Οργανισμού με ανακοίνωση της υπόσχεται επαναφορά της μισθοδοσίας του προσωπικού σε κανονικές συνθήκες από τις 29.2.2016.

Σε ό,τι αφορά, όμως, την καταβολή των δεδουλευμένων των μηνών Δεκεμβρίου 2015 και Ιανουαρίου 2016, η γενική αναφορά της διοίκησης του ΔΟΛ περί εξόφλησής τους «εντός του επόμενου εννεαμήνου, ανάλογα με τις ταμειακές ροές της επιχείρησης», δεν αποτελεί αξιόπιστη δέσμευση για τους εργαζόμενους.

Για το λόγο αυτό, το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ ζητεί από τη Διοίκηση του ΔΟΛ, εντός 15 ημερών, να προσδιορίσει με μεγαλύτερη σαφήνεια τον τρόπο και το χρόνο εξόφλησης των οφειλόμενων δεδουλευμένων αποδοχών, καταθέτοντας συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, παράλληλα με την επαναφορά της κανονικότητας στη μισθοδοσία.

Με δεδομένη την ομόφωνη βούληση του συνόλου των εργαζομένων του ΔΟΛ για απεργιακές κινητοποιήσεις, όπως μάλιστα εκφράστηκε στις τελευταίες Γενικές Συνελεύσεις στον Οργανισμό (Νοέμβριος 2015, Φεβρουάριος 2016), η ΕΣΗΕΑ θα παρακολουθεί στενά την υλοποίηση της συγκεκριμένης δέσμευσης της Διοίκησης του ΔΟΛ και, σε συνεργασία με τις Ενώσεις των διοικητικών υπαλλήλων και των τεχνικών, θα κηρύσσει άμεσα απεργιακές κινητοποιήσεις, κάθε φορά που αυτή θα παραβιάζεται.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
---
*

2 σχόλια:

  1. Η ΕΣΗΕΑ ξεπέρασε και τον Αϊνστάιν. Εκτός από το σύμπαν και την ανθρώπινη βλακεία και η απεργία στο ΔΟΛ είναι χωρίς αρχή και τέλος. Οίμοι, τάλαινα εργατιά με τους εργατοπατέρες σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ ανώνυμος 6:28 μ.μ. - ... το κλασικό στρίβειν δια του αρραβώνος ... παλιά, καλή, σίγουρη μέθοδος ...

      Διαγραφή