Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

... ο ΠΣΑΤ και οι ετεροεπαγγελματίες του χώρου ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Ποια λύση μπορεί να δώσει ο ΠΣΑT
για τους «ετεροεπαγγελματίες» τού χώρου;

Στο Πειθαρχικό του ΠΣΑΤ παραπέμπεται στέλεχος της εφημερίδας Γαύρος και του gavros.gr για εξαιρετικά προσβλητική και χυδαία επίθεση σε δημοσιογράφο. Είναι μια από τις δύο σκληρές επιθέσεις που δέχτηκαν συνάδελφοι, όπως είχε αναφέρει ο Harddog χωρίς να παραθέτει ονόματα των δημοσιογράφων που καθυβρίστηκαν (δείτε εδώ). Κατά τα άλλα ανάμεσα στις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΣΑΤ (δεν έχει συμπληρωθεί χρόνος από τη εκλογή του) είναι και η συνεργασία με την ΕΣΗΕΑ «ώστε να αντιμετωπίσει φαινόμενα ενασχόλησης ετεροεπαγγελματιών στα αθλητικά Μέσα Ενημέρωσης τα οποία και στην συγκεκριμένη εφημερίδα παρατηρούνται».

Η αναφορά γίνεται για την SportDay και τον Γενικό Διευθυντή της, αλλά δεν καταλαβαίνουμε πώς ο ΠΣΑΤ και η ΕΣΗΕΑ μπορούν να παρέμβουν στη λειτουργία μιας εφημερίδας και τι αποτέλεσμα μπορεί να έχει η παρέμβαση. «Ετεροεπαγγελματίες» έχουν ενσκήψει και άλλες φορές στον Τύπο, αλλά δεν μπορούσε να γίνει τίποτα. Ο κάθε εκδότης, το κάθε αφεντικό, έχει δικαίωμα να χρησιμοποιήσει στην κεφαλή της ιεραρχίας – ή όπου αλλού – άτομα που δεν υπήρξαν δημοσιογράφοι. Αναφαίρετο δικαίωμά του. Αλλά και υποχρέωσή του να ελέγχει το αποτέλεσμα, το προϊόν, το τι φτάνει τελικά στο χέρια του αναγνώστη, στα μάτια του τηλεθεατή, στα αυτιά του ακροατή - και πόσο προκαλούν, αν προκαλούν, αυτά. Η ΕΣΗΕΑ δεν μπορεί να δώσει λύση. Πολύ περισσότερο ο ΠΣΑΤ. Τις λύσεις σε αυτές τις περιπτώσεις τις δίνει ο ίδιος ο χώρος και η ίδια η ζωή. Όπως την έδωσε στην αλήστου μνήμης Αθλητική Ηχώ: τη σκότωσε!

Υστερόγραφο: Άλλωστε εδώ και δεκαετίες εφημερίδες - ιδιαίτερα οι αθλητικές - δούλευαν με πάμπολλους ετεροεπαγγελματίες. Από ανταποκριτές μέχρι επικεφαλής στηλών και ρεπόρτερ ομάδων μέχρι αρθρογράφους. Η χαρά του χομπίστα.
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου