Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

... Το Ανέκδοτο "απεργιακός ξεσηκωμός" και η Παρεξήγηση ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Ποιος δουλεύει ποιον σ' αυτόν τον τόπο;
Ο Πετρόπουλος για το non paper:
"Έγινε παρεξήγηση και δόθηκε εξήγηση..."


Το non paper του υφυπουργού Εργασίας Τάσου Πετρόπουλου προς την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) τώρα χαρακτηρίζεται «παρεξήγηση» και η κυβέρνηση δεσμεύτηκε να φέρει στο τραπέζι του διαλόγου νέες έγγραφες προτάσεις προς τους δημοσιογράφους.

Οι πρόεδροι των Ενώσεων που συναντήθηκαν με τον υφυπουργό την περασμένη εβδομάδα αφού έλαβαν τη νέα… υπόσχεση ούτε το συζητούν για κινητοποιήσεις και παραμένουν σε «απεργιακό ξεσηκωμό» που κάλεσε με ανακοίνωσή της η ΠΟΕΣΥ από τις 15 Νοεμβρίου 2015 χωρίς ωστόσο να προκηρύσσονται απεργίες! Ακόμη ο κλάδος προετοιμάζεται ώστε «στον αγώνα για το ασφαλιστικό να συντονιστεί με όλους τους εργαζόμενους της χώρας» όπως ανέφερε η ίδια ανακοίνωση που πλέον μοιάζει περισσότερο ως ανέκδοτο!


Οπως ενημέρωσε στη σημερινή συνεδρίαση ο πρόεδρος του δ.σ. της ΕΣΗΕΜΘ που συμμετείχε στη συνάντηση με τον υφυπουργό Εργασίας, ο κ. Πετρόπουλος ανέφερε ότι «έγινε παρεξήγηση με το non paper» αλλά επανέλαβε ότι «το ΕΤΑΠ ΜΜΕ δεν μπορεί να παραμείνει ανεξάρτητο». Ο ίδιος ανέλαβε την υποχρέωση να συντάξει ένα πλαίσιο προτάσεων χωρίς όμως να υπάρχει χρονοδιάγραμμα για το πότε θα απαντήσει. Μέχρι τότε και μέχρι «να αποκτήσει ουσία ο διάλογος» όπως έκριναν οι πρόεδροι των Ενώσεων που χειρίζονται το θέμα του ασφαλιστικού των δημοσιογράφων παραμένει ο «απεργιακός ξεσηκωμός» της ΠΟΕΣΥ!

---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου