Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

... προς ΠΟΕΣΥ: Όχι άλλες ανοιχτές ημερομηνίες απεργιών ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Σχόλιο "Α" : ... με όλο τον οφειλόμενο σεβασμό στο Δευτεροβάθμιο Συνδικαλιστικό Όργανο με την επωνυμία Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών, να πούμε ότι αυτές "οι ανοιχτές ημερομηνίες απεργιών" ... όχι μόνον έχουν κουράσει, αλλά το χειρότερο, λειτουργούν απωθητικά για κάθε καλόπιστο εργαζόμενο στα ΜΜΕ ... απλά πράγματα ... για νοήμονες ... Υ.Γ.: Φυσικά, όλα τούτα δείχνουν ότι ο "άτυπος" διάλογος συνεχίζεται με τελικό στόχο το πως θα βάλει χέρι ο ΕΔΟΕΑΠ στην περιουσία του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ ... 
... όταν, εφόσον και εάν, ασφαλώς τότε ...

48ωρες απεργίες αποφάσισε η ΠΟΕΣΥ


Πραγματοποιήθηκε σήμερα (χθες) η συνδιάσκεψη των Ομοσπονδιών και Ενώσεων των εργαζομένων στα ΜΜΕ που οργάνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) για το Ασφαλιστικό.

Σ’ αυτήν διατρανώθηκε η αταλάντευτη θέση του κλάδου για

• Τη διατήρηση του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ ως ανεξάρτητου, ενιαίου και αυτοτελούς Ταμείου στα ΜΜΕ, με ένταξη στην ασφάλισή του όλων των κατηγοριών εργαζομένων στα Μέσα Ενημέρωσης.

• Τη διασφάλιση του αγγελιοσήμου, με επέκτασή του στα διαδικτυακά ΜΜΕ, ως πόρους χρηματοδότησης των Ταμείων μας κύριας και επικουρικής ασφάλισης.

Καταδικάστηκε κάθε προσπάθεια για την κατάργηση της αυτονομίας και αυτοτέλειας των ασφαλιστικών Ταμείων των εργαζομένων στα ΜΜΕ, της δήμευσης των αποθεματικών τους και την κατάργηση του βασικού τους εσόδου, του αγγελιοσήμου και φυσικά δεν πρέπει να πάψει να χρηματοδοτεί το ασφαλιστικό των εργαζομένων στον Τύπο.

Ταυτόχρονα εκφράστηκε η δυσαρέσκεια για την αδικαιολόγητη καθυστέρηση της κυβέρνησης να δώσει ικανοποιητικές απαντήσεις στα αιτήματά μας.

Από τους περισσότερους ομιλητές κρίθηκαν αρνητικά και απορρίφθηκαν οι ρυθμίσεις που προτείνει το υπουργείο Εργασίας, ως αντίθετες με τις θέσεις του κλάδου για το Ασφαλιστικό.

Κατόπιν αυτών, μετά και τις τοποθετήσεις των συμμετασχόντων στη συνδιάσκεψη, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ σε έκτακτη συνεδρίασή του αποφάσισε ομόφωνα την κήρυξη 48ωρων επαναλαμβανομένων απεργιακών κινητοποιήσεων, μετά από συνεννόηση με τα πρωτοβάθμια σωματεία του χώρου, σε ό,τι αφορά το χρόνο πραγματοποίησης των απεργιών.

Ταυτόχρονα, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας αποφάσισε τη συμμετοχή των εργαζομένων στην Ενημέρωση στις απεργιακές κινητοποιήσεις που προγραμματίζουν οι τριτοβάθμιες οργανώσεις.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ

---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου