Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

... ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα - 15/2 ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Πληρωμές στη “Δημοκρατία”

Πληρώθηκαν την εξόφληση του Νοεμβρίου οι εργαζόμενοι στο συγκρότημα της «Δημοκρατίας» μετά την αποχώρηση του Χρήστου Μουλίνου και δύο ακόμη στελεχών της εφημερίδας.
---
Δόση 195 χιλ. ευρώ από την ΕΡΤ στη Digea

Την ώρα που η Digea βάλλεται από τις εσωτερικές συγκρούσεις μεταξύ των μετόχων της, συνεχίζει να εισπράττει έσοδα από την ΕΡΤ. Με απόφαση του ΔΣ της κρατικής τηλεόρασης πληρώθηκε τον Δεκέμβριο μία ακόμη δόση, ύψους 175.541,26 ευρώ. Η πρώτη, πάλι τον Δεκέμβριο, ανερχόταν σε 195.262,80 ευρώ. Η υποχρέωση προκύπτει από τη σύμβαση μεταξύ της ΕΡΤ και της Digea για τη χρήση της μίας ψηφιακής συχνότητας (multiplex) του ιδιώτη παρόχου δικτύου, για τη μεταφορά και τη δορυφορική εκπομπή των κρατικών προγραμμάτων και του ΡΙΚ. Η σύμβαση λήγει τον Απρίλιο του 2017, αλλά η συνεργασία με την Digea θα επεκταθεί για άλλο ένα εξάμηνο, καθώς δεν έχει εγκριθεί ακόμη από το Ελεγκτικό Συνέδριο η αγορά ψηφιακών πομπών από την ΕΡΤ.
---
Ο Νίκος Φίλης πάλι στην «Αυγή»

Ο Νίκος Φίλης επιστρέφει στην Αυγή, όχι ως διευθυντής αλλά ως εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, με σκοπό να προτείνει λύσεις για τα ΜΜΕ του κόμματος. Ο Νίκος Φίλης και η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Ράνια Σβίγκου ορίστηκαν από το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ μετά την απόφαση των εργαζομένων για απεργία λόγω της μη καταβολής των δεδουλευμένων τους. Οι εργαζόμενοι ανέστειλαν τελικά την απεργία με την καταβολή ενός μισθού από τους δυόμισι απλήρωτους, αλλά το πρόβλημα παραμένει, τόσο στην «Αυγή» όσο και στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο». Ο Νίκος Φίλης γνωρίζει πάρα πολύ καλά την εφημερίδα και έχει άριστες σχέσεις με το προσωπικό. Επομένως ίσως βρεθεί λύση.
---
ETITBE: “Όχι μαύρο στο MEGA”

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Ένωση μας συμμετέχει στην τρίωρη στάση εργασίας που κήρυξε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΣΠΕΡΤ στους τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλήνιας εμβέλειας (ΕΡΤ, Alpha, Antenna, Μακεδονία, Mega, Skai, Star, E και ΑΡΤ), την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017 και από ώρα 18.00 έως 21.00.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
---
Της… αρπαχτής γινόταν στην ΑΕΠΙ

Συνταρακτικά στοιχεία για τον τρόπο λειτουργίας της ΑΕΠΙ έφερε το πόρισμα της εταιρείας Ernst & Young για τα οικονομικά του Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης που συλλέγει δικαιώματα από όλη την Ελλάδα, εκπροσωπώντας στιχουργούς και μουσικοσυνθέτες, και λειτουργεί με την άδεια του υπουργείου Πολιτισμού. Το πόρισμα δείχνει πως η ΑΕΠΙ είναι μια επί της ουσίας πτωχευμένη εταιρεία, εν αντιθέσει με τους μετόχους, που έχουν συγκεντρώσει σημαντικά ποσά από τα δικαιώματα των μελών τους. Η ΑΕΠΙ αδυνατεί να εξοφλήσει τα μέλη της στο σύνολό τους, την ίδια ώρα που τα συγκεκριμένα μέλη του ΔΣ απολαμβάνουν υπέρογκες αμοιβές και άλλα προνόμια. Ταυτόχρονα η ΑΕΠΙ δεν έχει στην ιδιοκτησία της το πληροφοριακό σύστημα με το οποίο αποδίδονται τα δικαιώματα στα μέλη της (...)

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΔΩ
---
Επιστροφή του “Πανόπτη” στο ΕΣΡ

Ο «Πανόπτης» επιστρέφει στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης μετά την απόφαση του αρμόδιου υπουργού Νίκου Παππά να αγοράσει το αναγκαίο λογισμικό παρακολούθησης τηλεοπτικών προγραμμάτων η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας. Το σύστημα του «Πανόπτη» έχει προϋπολογισμό έως 59.000 ευρώ και στη νέα πλατφόρμα θα καταγράφεται το πρόγραμμα δώδεκα τηλεοπτικών σταθμών εθνικής και περιφερειακής εμβέλειας (Αττική), καθώς και δώδεκα ραδιοσταθμών της Αττικής, ενώ τα προγράμματα θα μπορούν να παρακολουθούνται από κάθε συσκευή, τηλεόρασης ή ηλεκτρονικού υπολογιστή. Θυμίζουμε ότι ο προηγούμενος «Πανόπτης» που είχε αγοράσει το ΕΣΡ, επί προεδρίας Ιω. Λασκαρίδη, είχε στοιχίσει ένα εκατ. ευρώ και δεν λειτούργησε επί της ουσίας ποτέ!

---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου