Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

... MME - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα - 20/2 ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Δεν θέλουν
τα “μπλοκάκια” στον ΕΔΟΕΑΠ,
οι δημοσιογραφικές ενώσεις!

Στον αέρα τα δελτία παροχής υπηρεσιών των δημοσιογράφων, καθώς οι συνδικαλιστικές Ενώσεις δεν συναινούν στην ένταξή τους στην κοινωνική ασφάλιση του ΕΔΟΕΑΠ!

Φαίνεται έτσι σαν να ευνοούν οι συνδικαλιστές τη συνέχιση της ύπαρξης εργαζομένων δύο ταχυτήτων στα ΜΜΕ: Αυτών που θα εμφανίζονται ως «μισθωτοί», έστω και με αμοιβές 400 ευρώ, και εκείνων που θα αμείβονται με δελτίο παροχής, οι οποίοι δεν θα έχουν δικαίωμα σε αξιοπρεπή περίθαλψη.

Η συντεχνία, πέριξ της Ακαδημίας, στα καλύτερά της...
---
Συζητήσεις Γ. Φιλιππάκη

για το συγκρότημα της “Μακεδονίας”

Σε συζητήσεις βρίσκεται το συγκρότημα της «Μακεδονίας» με τον Γιάννη Φιλιππάκη της «Δημοκρατίας» για την εξαγορά ή τη συνεργασία με τις Βορειοελλαδικές Εκτυπώσεις, που έχουν στη Θεσσαλονίκη και τις εκτυπωτικές μηχανές του «Αγγελιοφόρου», ο οποίος ανέστειλε την έκδοσή του. Ο Γ. Φιλιππάκης ενδιαφέρεται για την απόκτηση εκτυπωτικής μονάδας και ο Τζον Ρήγας για επενδυτή στις επιχειρήσεις του στη Μακεδονία. Η διευθύντρια, πάντως, της «Μακεδονίας» φέρεται να είπε σε απλήρωτους εργαζομένους πως αν δεν βρεθεί επενδυτής η εταιρεία θα πάει για πτώχευση!
---
Ενόχληση Δένδια για τις “ενοχλητικές”

απόψεις του Πέτρου Παπακωνσταντίνου

Μεγάλη έκταση, κυρίως στα social media, πήρε η ενέργεια του Νίκου Δένδια να εγκαλέσει on air από την ΕΡΤ τον δημοσιογράφο Πέτρο Παπακωνσταντίνου επειδή εκφράζει διαφορετικές απόψεις από τον εκδότη του στην «Καθημερινή»! Με αυτήν του τη στάση, δείχνει, όπως έγραψαν, πώς ακριβώς εννοεί την ελευθεροτυπία και τη δημοσιογραφία ο βουλευτής της ΝΔ, που θέλει τους δημοσιογράφους να λένε ό,τι και οι εκδότες τους. Το προηγούμενο περιστατικό με τον Ν. Δένδια, πάλι στην ΕΡΤ, ήταν επί κυβέρνησης Σαμαρά, όταν ο ίδιος ήταν υπουργός Δημόσιας Τάξης και είχε επικρίνει τον Κώστα Αρβανίτη και τη Μαριλένα Κατσίμη.
---
Θέλουν να είναι μόνο παρουσιαστές στην ΕΡΤ

Άλλα κόλπα στο Ραδιομέγαρο. Ορισμένοι εκ των δημοσιογράφων παρουσιαστών αρνούνται να εργαστούν σε άλλη θέση, λέγοντας πως έχουν ειδικότητα στην …παρουσίαση των ειδήσεων και δεν δέχονται να δουλέψουν στη σύνταξη των ειδήσεων ή πολύ περισσότερα, να κάνουν ρεπορτάζ έξω. Επίσης άλλοι που παρουσίαζαν εκπομπές και τώρα είναι εκτός προγράμματος στην ΕΡΤ1, απλώς δεν κάνουν τίποτα περιμένοντας ανάθεση καθηκόντων!

---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου