Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

... ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα - 21/2 ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Τέλος τα δώρα…

Αποσύρεται από το πεδίο των προσφορών η «Καθημερινή». Η προσφορά των βιβλίων του «Star Wars» την περασμένη Κυριακή ήταν η τελευταία. Η διοίκηση της εκδοτικής εταιρείας έκρινε πως ήρθε η στιγμή, με βάση τα σημερινά δεδομένα στον Τύπο, να σταματήσει την πολιτική των δώρων και να στηριχθεί στην παραγωγή δημοσιογραφικού περιεχομένου, ενισχύοντας τα περιοδικά με τα οποία συνοδεύει το κυριακάτικο φύλλο. Ως ιστορική έκδοση, θα διανέμεται σε συνέχειες ένα φωτογραφικό λεύκωμα Ιστορίας.
---
Η ΝΕΡΙΤ έχασε το εμπορικό σήμα

της «Αθλητικής Κυριακής»!

Έγινε και αυτό την εποχή του λουκέτου στην ΕΡΤ. Το μόρφωμα της ΝΕΡΙΤ κατόρθωσε να χάσει το εμπορικό σήμα της «Αθλητικής Κυριακής», της ιστορικής εκπομπής της ΕΡΤ! Όταν έπεσε το μαύρο, δύο υπάλληλοι της ΕΡΤ κατοχύρωσαν τον τίτλο «Αθλητική Κυριακή» με σχετική αίτηση στη Διοικητική Επιτροπή Σημάτων του υπουργείου Εμπορίου. Στην προσφυγή που έγινε στη συνέχεια από τον ειδικό διαχειριστή της πρώην ΕΡΤ Γκίκα Μάναλη και την πληρεξούσια δικηγόρο της ΝΕΡΙΤ, η Επιτροπή Σημάτων δικαίωσε τους εργαζομένους, καθώς η Νομική Υπηρεσία της ΝΕΡΙΤ δεν προσκόμισε τα προβλεπόμενα από τον νόμο τέλη και «δεν προσκόμισε κανένα απολύτως αποδεικτικό υλικό, όπως για παράδειγμα βίντεο από τηλεοπτικές εκπομπές, ένορκη βεβαίωση δημοσιογράφων που παρουσίαζαν την εν λόγω εκπομπή, προκειμένου να αποδείξει ότι όντως εδώ και τέσσερις δεκαετίες χρησιμοποιούσε, όπως ισχυρίζεται, το διακριτικό γνώρισμα ‘‘ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ’’». Κοινώς, δεν προσκόμισαν τίποτα για να προστατέψουν το συγκεκριμένο σήμα, που λόγω του μαύρου στην ΕΡΤ κινδύνευε από διάφορους επιτήδειους εκτός εταιρείας.
---
Από τον ΔΟΛ στον Μπόμπολα

Ο μέχρι πριν από τη διακοπή της έκδοσης των εφημερίδων του ΔΟΛ διευθύνων σύμβουλός του Νίκος Πεφάνης προσλήφθηκε από τον Όμιλο Πήγασος, ο οποίος είναι γνωστό ότι ανήκει στον Μπόμπολα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Πεφάνης ανέλαβε σε αυτήν τη φάση την πλήρη αναδιοργάνωση του εκδοτικού συγκροτήματος, το οποίο επίσης δεν πάει καλά. Απόδειξη, οι πολύ χαμηλές κυκλοφορίες του «Έθνους».
---
Θετική η αναγνώριση

του σφάλματος από το ΣΚΑΪ στο “Voice”

Πέρασε απαρατήρητη η συγγνώμη του ΣΚΑΪ για το λάθος στην ψηφοφορία στο πρώτο live του «Τhe Voice of Greece». Το σφάλμα, που είχε συνέπεια να ανακοινωθεί λάθος νικητής, αποδόθηκε στην εταιρεία που ανέλαβε την τηλεπικοινωνιακή υποστήριξη και διεξήγαγε την καταμέτρηση των ψήφων. Η εταιρεία παραγωγής και ο ΣΚΑΪ «προκειμένου να διασφαλισθεί η εγκυρότητα των αποτελεσμάτων, ζήτησαν την επανεξέταση όλων των ψηφοφοριών της βραδιάς και πήραν τη διαβεβαίωση ότι δεν υπήρξε άλλο πρόβλημα στην καταμέτρηση ούτε θα επαναληφθεί κάτι τέτοιο στο μέλλον».
---
Ρ. Μορώνης:

Απαράδεκτη απόφαση αυτοδικίας
της Digea να ρίξει «μαύρο» στο MEGA

Στη διαμάχη μεταξύ Digea και MEGA για την απειλή του «μαύρου» στο κανάλι, λόγω του χρέους του τηλεοπτικού σταθμού (1 εκ.ευρώ) που δεν καταβάλλεται, παρενέβη χθες το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης δια του αντιπροέδρου, Ροδόλφου Μορώνη. Όπως είπε ο κ. Μορώνης, η απόφαση της Digea να τιμωρήσει με υποβάθμιση σήματος το κανάλι είναι «απόφαση αυτοδικίας και είναι απαράδεκτη».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο http://www.avgi.gr/
---
Υπάλληλοι ΕΣΡ: Κίνδυνος

η Αρχή να μείνει εκ νέου ακυβέρνητη

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης διαπιστώνει μετά την πάροδο μόλις ενός τριμήνου ανάληψης καθηκόντων από τη νέα διοίκηση του ΕΣΡ τον κίνδυνο μιας καινούριας περιόδου διοικητικής αναταραχής λόγω της εφαρμογής του Ν.4387/2016.

Αποστέλλει για το λόγο αυτό επιστολή διαμαρτυρίας προς τους αρμόδιους πολιτειακούς Θεσμούς, η οποία επισυνάπτεται στο παρόν Δελτίο Τύπου, ζητώντας την άμεση ανάληψη νομοθετικής πρωτοβουλίας για τη διευθέτηση του εν λόγω προβλήματος.

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΔΩ

---
Λευκή απεργία στο ΕΣΡ

Λευκή απεργία στο ΕΣΡ από σήμερα. Η σημερινή προγραμματισμένη συνεδρίαση ματαιώθηκε εξαιτίας του προβλήματος που υπάρχει με τα μέλη της Αρχής που είναι συνταξιούχοι και έχουν σοβαρή μείωση των αποδοχών τους με βάση το Ν.4387/2016.
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

1 σχόλιο:

  1. Οι νόμοι ΔΕΝ ισχύουν για όλους τους πολίτες αυτής της χώρας; Γιατί πρέπει να υπάρχουν οι εξαιρέσεις. Σπίτια τους, να έρθουν οι επόμενοι και σύντομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή