Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2017

ΕΡΤ - είχε 800 ακίνητα, της έμειναν 20 !..

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Παραχωρούνται - πωλούνται
τα οικόπεδα της πρώην ΕΡΤ!


Μόλις 20 ακίνητα, εκτός από τους χώρους με πομπούς και αναμεταδότες, διαθέτει η νέα εταιρεία της ΕΡΤ ΑΕ από τα 800 και πλέον που είχε προ του λουκέτου του 2013.


Όλα τα ακίνητα της πρώην ΕΡΤ έχουν περάσει στην Ειδική Διαχείριση και από εκεί στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) χωρίς κανένα αντάλλαγμα. Η όλη ιστορία των ακινήτων της ΕΡΤ, που απαλλοτριώθηκαν με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς να αντιδράσει ούτε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, βγήκε πάλι στην επιφάνεια με την παραχώρηση στον Δήμο Ιωαννίνων μέρους μεγάλου οικοπέδου, αξίας άνω του 1,3 εκατ. ευρώ, προκειμένου να αξιοποιηθεί για πολιτιστικούς σκοπούς. Κανείς, ωστόσο, δεν γνωρίζει τι έχει συμβεί με όλα τα άλλα, μικρής ή μεγάλης αξίας, οικόπεδα που διέθετε η ΕΡΤ σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με την απόφαση της Ειδικής Διαχείρισης, που ανήκει στο υπουργείο Οικονομικών, τον περασμένο Ιανουάριο παραχωρήθηκε στον Δήμο Ιωαννίνων ακίνητο έκτασης 9.679 τ.μ., κυριότητας πρώην ΕΡΤ ΑΕ, που είναι μέρος μεγαλύτερου ακινήτου (πρώην στρατιωτικές φυλακές). Ο Δήμος Ιωαννίνων το διεκδίκησε με σκοπό τη συνολική ανάπλαση και ανάδειξη του αστικού παραλίμνιου μετώπου της πόλης, με τη δημιουργία πάρκου ψυχαγωγίας, πολιτισμού και αθλητισμού.

Τα μόλις 20 οικόπεδα που έχουν απομείνει στη νυν ΕΡΤ είναι πέντε στην Αθήνα, ένα στη Θεσσαλονίκη, από ένα σε Πάτρα, Ρόδο, Ορεστιάδα, Ζάκυνθο, Πύργο, Ιωάννινα, Καβάλα, Λάρισα, Βόλο, Κομοτηνή, Σέρρες, Φλώρινα, Κέρκυρα και δύο στη Σούδα στην Κρήτη.

---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου