Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

... ένας Ιβάν στον "Πήγασο" - ψάχνει τα λογιστήρια ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Ο Ιβάν Σαββίδης ξεσκονίζει
τα λογιστήρια του «Πήγασου»
 .

Ελεγχο στα περιουσιακά και τα οικονοµικά στοιχεία του «Πήγασου» κάνουν τις τελευταίες ηµέρες υπάλληλοι της πολυεθνικής Deloitte Touche, που, όπως κυκλοφορεί ευρέως στο συγκρότημα Μπόµπολα, εργάζονται για λογαριασμό του Ιβάν Σαββίδη.

Τους υπαλλήλους της εταιρείας εντόπισαν εργαζόμενοι στο «Εθνος» να κυκλοφορούν κοστουµαρισµένοι και γραβατωµένοι στις οικονοµικές υπηρεσίες του Οµίλου και, όταν έψαξαν να µάθουν τι ακριβώς κάνουν, πληροφορήθηκαν ανεπισήµως ότι αποτιμούν τη συνολική οικονοµική κατάσταση του «Πήγασου», και µάλιστα µε κάθε λεπτοµέρεια. ∆εν είναι η πρώτη φορά που ο Ιβάν Σαββίδης κάνει τέτοιου είδους ελέγχους στα λογιστήρια εκδοτικών οµίλων, αφού ανάλογη κίνηση είχε κάνει και στο Star, αλλά και στον ΔΟΛ, χωρίς πάντως να υπάρξει κάποια συνέχεια.

Εκτίµηση είναι πως προσπαθεί µέσω του «Πήγασου» να διερευνήσει τις πιθανότητες εµπλοκής του στο Mega. Tην ίδια ώρα, στις εγκαταστάσεις του «Πήγασου» απέκτησε γραφείο και ο Νίκος Πεφάνης, ο οποίος ήταν στο παρελθόν κορυφαίο στέλεχος του ΔΟΛ και στενός συνεργάτης του Σταύρου Ψυχάρη, ο οποίος τον τοποθέτησε στη συνέχεια διευθύνοντα σύμβουλο στο Mega, από όπου παραιτήθηκε πριν από λίγους µήνες. Ο κ. Πεφάνης, όπως αναφέρουν πληροφορίες, έχει πάρει εντολή από τον Φώτη Μπόµπολα να εκπονήσει ένα business plan στο οποίο θα υπάρχει πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου εργαζομένων, χωρίς όµως µεγάλες οικονοµικές αποζηµιώσεις, αλλά και µε περικοπές για όσους αποµείνουν.

Ηδη, ανάµεσα στους εργαζοµένους κυκλοφορούν φήµες ότι οι περικοπές µπορεί να αγγίξουν ακόµα και το 25%, προκειµένου να επιβιώσει το σύνολο των µέσων του Οµίλου. Την ανησυχία που υπάρχει µεταξύ των εργαζοµένων προσπάθησε αυτή την εβδομάδα να διασκεδάσει ο Φώτης Μπόµπολας µε δύο κινήσεις: Η µία ήταν η καταβολή του πρώτου δεκαπενθηµέρου του… Οκτωβρίου, που μάλιστα δεν είχε προαναγγελθεί. Η δεύτερη πως την Τσικνοπέµπτη, για πρώτη φορά µετά από χρόνια, εµφανίστηκε υπηρεσία catering µε εδέσµατα για δηµοσιογράφους, τεχνικούς και διοικητικούς, οι οποίοι έτριβαν τα µάτια τους. 

---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου