Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

... ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα - 16/2 ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Παράταση στο MEGA
ως τις 15 Μαρτίου, αποφάσισε το δικαστήριο

Παράταση ως τις 15 Μαρτίου 2017 έδωσε στην Τηλέτυπος, το δικαστήριο, υπό έναν όρο. Η Digea δεν έχει τη δυνατότητα υποβάθμισης του σήματος ως τη συγκεκριμένη ημερομηνία, όπως προκύπτει από την προσωρινή διαταγή που εκδόθηκε πριν από λίγη ώρα στην προσφυγή των εργαζομένων. Ο όρος που θέτει το δικαστήριο είναι αποδοχής της πρότασης της Τηλέτυπος (MEGA) για την καταβολή των προτεινόμενων δόσεων.
---
Star εναντίον ΠΟΣΠΕΡΤ

Αγωγή κατέθεσε εναντίον της ΠΟΣΠΕΡΤ η Νέα Τηλεόραση (Star) για τη στάση εργασίας που προκήρυξε χθες ζητώντας να βγει η απεργία παράνομη και καταχρηστική.
---
Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ετοιμάζει η Digea

Σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου κατά 5 εκατ. ευρώ θα προχωρήσει η Digea το επόμενο χρονικό διάστημα. Η εταιρεία το 2015 παρουσίασε κέρδη προ φόρων 439.538 ευρώ έναντι 44.160 ευρώ το 2014. Ο κύκλος εργασιών της έφτασε το 2015 τα 15.907.268 ευρώ από 8.577.533 ευρώ το 2014.
---
Το 25% του Euronews περνάει στο NBC

Το αμερικανικό τηλεοπτικό ενημερωτικό δίκτυο NBC News (όμιλος Comcast/NBCUniversal) ανακοίνωσε τη συμμετοχή του στο πανευρωπαϊκό δίκτυο Euronews, που θα μετονομασθεί σε Euronews NBC.

«Μετά την επίτευξη της συμφωνίας αυτής, το NBC News θα συμμετέχει στη συντακτική δραστηριότητα, θα παρέχει στρατηγικές συμβουλές – και θα έχει συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο- για να συμβάλει στη συνέχιση της μέχρι σήμερα επιτυχούς πορείας του Euronews», δηλώνει ο Αντι Λακ, πρόεδρος του συμβουλίου διοίκησης του NBC News Group, σε έγγραφο εσωτερικής κυκλοφορίας που έχει στην κατοχή του το AFP.

Σύμφωνα με πηγή που γνωρίζει τα της συμφωνίας, η συμμετοχή του NBC αντιπροσωπεύει το 25% του μετοχικού κεφαλαίου του Euronews και το NBC θα γίνει ο δεύτερος σε μέγεθος μέτοχος του ευρωπαϊκού δικτύου, μετά τον αιγύπτιο μεγιστάνα Ναγκίμπ Σαουίρις, που κατέχει το 53% του μετοχικού κεφαλαίου. Το υπόλοιπο ανήκει σε σειρά δημόσιων ευρωπαϊκών τηλεοπτικών δικτύων.
---
Μίχαλος: "Να σπάσει το απόστημα της ΑΕΠΙ"

Να σπάσει το απόστημα της ΑΕΠΙ και να ανακληθεί η άδεια λειτουργίας της βάσει τον ισχύοντα νόμο 2121/1993 ζητάει από την υπουργό Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος, με αφορμή τόσο τα συμπεράσματα των ορκωτών λογιστών που έλεγξαν την ΑΕΠΙ όσο και την ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού για την προώθηση στη Βουλή του νομοσχεδίου που ρυθμίζει τα πνευματικά δικαιώματα. Ο κ. Μίχαλος τονίζει ότι οι παραγωγικές τάξεις σέβονται τα πνευματικά δικαιώματα των δημιουργών αλλά δε θεωρούν σωστό αυτά να καθορίζονται μονομερώς και κατά τρόπο υπέρογκο από έναν φορέα, που είχε μάλιστα και το δικαίωμα να προσάγει στο δικαστήριο κάθε επιχειρηματία, που είτε αγνοούσε είτε δεν μπορούσε λόγω της οικονομικής κρίσης τη δεδομένη περίοδο να καταβάλει άμεσα ό,τι η ΑΕΠΙ ΑΕ αυθαίρετα και κυριαρχικά απαιτούσε.
---
Διακοπή συνεργασίας για το jenny.gr

Διέκοψε τη συνεργασία της με τον όμιλο Gazzeta, η Τζένυ Μπαλατσινού για το site www.jenny.gr.
---
"Ενωμένοι Δημοσιογράφοι":
Η λύση για το MEGA


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οι Ενωμένοι Δημοσιογράφοι απαιτούμε να δοθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα του MEGA με την δημιουργία ακατάσχετου λογαριασμού στον οποίο θα πηγαίνει μέρος των εσόδων του σταθμού για την πληρωμή των εργαζομένων

Ένα χρόνο τώρα κυβέρνηση, εργοδότες και τράπεζες εμπαίζουν τους εργαζόμενους του MEGA.

Την ώρα λοιπόν που ελληνική δικαιοσύνη αποφάνθηκε πριν από λίγη ώρα, ότι δεν μπορεί να προσχωρήσει η digea σε αποδυνάμωση του σήματος του MEGA μέχρι της 15 Μαρτίου τράπεζες, εργοδότες και κυβέρνηση να αναλάβουν τις ευθύνες τους για 550 οικογένειες.
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου