Τρίτη 31 Ιουλίου 2018

Φιλιππάκης - τα δεδουλευμένα 5 μηνών σε 136 δόσεις!!!

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Σοκ στο συγκρότημα Φιλιππάκη…


Eνημερώθηκαν από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων πως πρέπει να υπογράψουν τη σύμφωνη γνώμη τους για να ενταχθεί η εκδοτική εταιρεία στον εξωδικαστικό συμβιβασμό!

Δεν είναι η πρώτη εκδοτική επιχείρηση που αιτείται ένταξης στο νέο μηχανισμό του εξωδικαστικού συμβιβασμού. Το έχει κάνει και ο Ελεύθερος Τύπος, το έχει κάνει και το συγκρότημα της Real. Με στόχο βέβαια να εμφανιστούν (ξανά) ως καθ’ όλα υγιείς επιχειρήσεις. Κι ας χρωστάνε και της μυλωνούς.

Στην περίπτωση του “Δημοκρατικού Τύπου” όμως οι εργαζόμενοι δεν είχαν καν ενημερωθεί για αυτή την πρόθεση του εκδότη. Με μεγάλη έκπληξη άνοιξαν το ενημερωτικό mail της Γενικής Γραμματείας και με μεγαλύτερη έκπληξη διάβασαν τι πρέπει να υπογράψουν ώστε η επιχείρηση να συνεχίσει να υπάρχει, τι τους χρωστάει και σε πόσεις δόσεις προτίθεται να τους αποπληρώσει!

Από τη ηγεσία της εκδοτικής επιχείρησης του Γιάννη Φιλιππάκη δεν υπήρξε μέχρι και αυτό το mail καμία νύξη, καμία ενημέρωση. Αντιθέτως μόλις κάποιος -έστω και ανώνυμα- ενημέρωνε για τα χρωστούμενα και τις καθυστερήσεις μισθοδοσίας έως και 5 μήνες, τόσο ο εκδότης επίσημα όσο και τα κολλητά στελέχη του, “μάλλωναν” τους εργαζόμενους, δηλώνοντας πως είναι η μόνη υγιής επιχείρηση στον Τύπο, δεν χρωστάει, μπλα, μπλα, μπλα.

Από το κράτος, λοιπόν, έμαθαν οι εργαζόμενοι της “Δημοκρατίας”, της Εσπρέσο και των λοιπών εφημερίδων του Γ. Φιλιππάκη πως τελικά η επιχείρηση δεν είναι και τόσο υγιής και αν θέλουν να συνεχίσουν να εργάζονται πρέπει να συναινέσουν με την υπογραφή τους στις γενναίες δόσεις 136 μηνών για τα δεδουλευμένα τους. Κι αυτό είναι μόνο η αρχή…

---
---
*

1 σχόλιο:










































  1. Το 2% επί του τζίρου να καταβάλλεται στον ΕΔΟΕΑΠ και οι δόσεις μπορούν να γίνουν και 200. Εχουμε σοβαρούς εκπροσώπους-συνδικαλιστές. Πρώτα να εξασφαλίσουν εισφορές για το παραμάγαζο που βούλιαξαν και οι μισθοί ας μην καταβάλλονται.



    ΑπάντησηΔιαγραφή