Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018

Στην ΕΣΗΕΑ το τερμάτισαν...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Συλλογική Σύμβαση
χωρίς διατάξεις για τη μισθοδοσία !!!


Μετά τον ΕΔΟΕΑΠ η συμμαχία Αντωνιάδου – Καπάκου θέλει να προχωρήσει στην υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας στα ΜΜΕ.

Σύμβαση που θα βασίζεται στο κείμενο σύμβασης της ΕΡΤ και δεν θα περιλαμβάνει διατάξεις για τη μισθοδοσία! Το θέμα παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην προηγούμενη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ όπου η πλειοψηφία του ΔΣ (παράταξη Μαρίας Αντωνιάδου, «Συσπείρωση») παρουσίασε ένα non paper ως κείμενο-πρόταση για συλλογική σύμβαση εργασίας στα ΜΜΕ.

Το κείμενο, κατά πληροφορίες, περιλαμβάνει μόνο θεσμικά ζητήματα και είναι αυτά που αναφέρονται στην προωθούμενη σύμβαση με την ΕΡΤ. Ο γενικός γραμματέας της ΕΣΗΕΑ, Σταύρος Καπάκος υποστήριξε πως δεν μπορεί να τεθούν διεκδικήσεις οικονομικές στα ΜΜΕ!

Η συνεδρίαση διαλύθηκε για μια ακόμη φορά μετά από έντονο καβγά ανάμεσα στον Σταύρο Καπάκο και τον Δημήτρη Τσαλαπάτη.
---
Τυπολογίες
---
*

1 σχόλιο:

  1. Την απόσυρση διάταξης τροπολογίας που εξαιρούσε το πλαφόν αποδοχών (4.631 ευρώ μηνιαίως) για τους προέδρους, διευθύνοντες συμβούλους ή εντεταλμένους συμβούλους των δημοσίων επιχειρήσεων και των θυγατρικών τους, των οποίων οι μετοχές ανήκουν στο Υπερταμείο ανακοίνωσε η Κατερίνα Παπανάτσιου.
    Η διάταξη ουσιαστικά αύξανε το ανώτατο όριο των αποδοχών τους στα 7.483.10 ευρώ που αντιστοιχεί με το 90% των μηνιαίων αποδοχών και επιδομάτων του Προέδρου του Αρείου Πάγου.
    Όπως ήταν φυσικό, η εν λόγω διάταξη προκάλεσε την αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης που την χαρακτήρισαν «τροπολογία ντροπής» λόγω της τραγικής συγκυρίας με την εθνική τραγωδία των πυρκαγιών στην Αν. Αττική.
    Κατά την ανακοίνωση της απόσυρσης της διάταξης, η υφυπουργός Οικονομικών υποστήριξε ότι «παρόλο που λύνει ζητήματα των ΔΕΚΟ, δεν είμαστε ευχαριστημένοι με τη διατύπωσή του. Θα το αποσύρουμε και θα το επαναφέρουμε σε επόμενη φάση».
    ΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΘΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΥΨΗΛΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΜΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή