Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018

ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Όχι στη στοχοποίηση δημοσιογράφων...

Ανακοίνωση με την οποία αποδοκιμάζει την στοχοποίηση του δημοσιογράφου Στέλιου Νικητόπουλου από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής, Χρήστο Παππά, με υβριστικά και απειλητικά σχόλια στο διαδίκτυο, εξέδωσε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας - Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ):

"Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ αποδοκιμάζει την στοχοποίηση του δημοσιογράφου Στέλιου Νικητόπουλου από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής, Χρήστο Παππά, με υβριστικά και απειλητικά σχόλια στο διαδίκτυο. Η στοχοποίηση δημοσιογράφων και οι απειλές εις βάρος τους αποτελούν ενέργειες εκτός των ορίων της ελευθερίας του Τύπου και της δημοκρατίας".
---
ΕΡΤ - Μαθητεία αντί για προσλήψεις

Για πρώτη φορά η ΕΡΤ θα απασχολήσει τόσο πολλούς μαθητές ΕΠΑΛ και ΙΕΚ σε ειδικότητες στις οποίες δεν έχει προσωπικό! Συνολικά, για τα τρία επόμενα χρόνια (2018-2019-2020) η ΕΡΤ θα απασχολήσει για πρακτική άσκηση 185 μαθητές σε τεχνικές ειδικότητες (ηλεκτρονικούς, εγκαταστάσεις δικτύων, πληροφορική) αλλά και σε διοικητικές υπηρεσίες. Ειδικότητες, δηλαδή, στις οποίες η κρατική τηλεόραση έχει μεγάλα κενά και έχει ζητήσει αρμοδίως να γίνουν προσλήψεις για την κάλυψη των πιο σημαντικών τεχνικών ειδικοτήτων. Ωστόσο, η πρόσληψη τεχνικών έχει κολλήσει στο υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με την απόφαση του ΔΣ εγκρίθηκε η απασχόληση για μαθητεία 89 μαθητών από ΕΠΑΛ, 66 μαθητών από ΕΠΑΣ και 30 μαθητών από ΙΕΚ. Μαθητές που θα κάνουν την πρακτική τους στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ, με ελάχιστο μισθό, θα καλύψουν τα κενά των τεχνικών! Το κόστος μισθοδοσίας για τους 185 μαθητές ανέρχεται στο ποσό των 344.229 ευρώ για τα έτη 2018, 2019 και 2020.
---
Αίτημα για μείωσης ΦΠΑ στον Τύπο

Φως στο τούνελ για τον Τύπο; Πληροφορίες αναφέρουν πως το θέμα της μείωσης του ΦΠΑ στην πώληση των εφημερίδων θα επανεξεταστεί στο πλαίσιο των φοροελαφρύνσεων που θα δοθούν μετά το πέρας του προγράμματος της ευρωπαϊκής εποπτείας. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μίλησε για φοροελαφρύνσεις ύψους 750 εκατ. ευρώ στη βιομηχανία. Οι εκδότες, όπως είναι γνωστό, αναμένουν ακόμη τα μέτρα στήριξης στον έντυπο Τύπο και η μείωση του ΦΠΑ ήταν ένα βασικό αίτημα, που είχε κολλήσει στο υπουργείο Οικονομικών.
---
Κι άλλο τούρκικο πρόγραμμα στον ΑΝΤ1

Κι άλλο πρόγραμμα τουρκικής εμπνεύσεως στην ελληνική τηλεόραση. Ο ΑΝΤ1 εξασφάλισε το «Sounds of the Nation», στο οποίο διάφοροι διάσημοι καλούνται να ερμηνεύσουν λαϊκά παραδοσιακά τραγούδια ενώπιον, φυσικά, κριτικής επιτροπής. Στην Ελλάδα το μουσικό σόου θα προσαρμοστεί στις παραδοσιακές μορφές της ελληνικής μουσικής. Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι στην τουρκική παραγωγή, όπως και στη Σλοβακία, όπου προβάλλεται ήδη το μουσικό σόου, τα τραγούδια ερμηνεύονται με την αντίστοιχη παραδοσιακή φορεσιά!
---
Δεν θα δοθούν άδειες στα ραδιόφωνα

Στις ελληνικές καλένδες παραπέμπεται το ζήτημα της αδειοδότησης στα ραδιόφωνα. Και μαζί με αυτήν, σταματάει κάθε συζήτηση για το ψηφιακό ραδιόφωνο. Δεν βρέθηκε άλλωστε πάροχοςστο διαγωνισμό που έγινε, δεν εμφανίστηκε κάποια ραδιοφωνική Digea ώστε να προχωρήσει η διαδικασία. Ονειρο θερινής νυκτός το ψηφιακό ραδιόφωνο και οι δυνατότητες που προσφέρει.
---
Αλλαγές ισορροπιών στον 9.84

Μετά από ενάμιση χρόνο στην ηγεσία της ΔΕΡΑ («Αθήνα 9,84»), η Μελίνα Δασκαλάκη παραιτήθηκε από τη θέση του προέδρου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η παραίτησή της σχετίζεται με τις διαφωνίες που είχε για τον σταθμό. Νέα πρόεδρος, με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, επελέγη η Δήμητρα Σιδερή, πρόεδρος της 4ης Δημοτικής Κοινότητας.
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου