Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018

Ξανά στα περίπτερα η «Μακεδονία» από τον Σεπτέμβριο

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Σφοδρές αντιδράσεις
από τους υπόλοιπους 50
απλήρωτους εργαζόμενους


Έπειτα από περίπου ένα χρόνο από τότε που η έκδοσή της είχε ανασταλεί η εφημερίδα «Μακεδονία» σχεδιάζεται να επανεκδοθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο σε εβδομαδιαία βάση, ενώ θα λειτουργήσει και το ειδησεογραφικό πόρταλ.

Οι εφημερίδες «Μακεδονία» και «Θεσσαλονίκη», είχαν αναστείλει την έκδοσή τους τον Οκτώβριο του 2017, ενώ παράλληλα σταμάτησε και η λειτουργία του site www.makthes.gr.

Σε ανακοίνωση του διοικητικού συμβουλίου της νέας εταιρείας που δημιουργήθηκε επισημαίνεται: «Με φόντο αυτό το πρωτοφανές κενό στον χώρο του Τύπου και της ενημέρωσης, 24 από τους εργαζόμενους στο δημοσιογραφικό συγκρότημα της "Μακεδονίας" εξασφάλισαν το δικαίωμα χρήσης των τίτλων των δύο εφημερίδων της Θεσσαλονίκης με αντάλλαγμα τμήμα των δεδουλευμένων που τους όφειλε η επιχείρηση. Στη συνέχεια δημιούργησαν μια Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ), η οποία με τη σειρά της εξασφάλισε τη σύμπραξη επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στο Βορειοελλαδικό χώρο και νοιάζονται για τον τόπο τους, με σκοπό την επανακυκλοφορία της εφημερίδας».

Έχει ήδη σχεδιαστεί business plan που σύμφωνα με το ΔΣ της εταιρείας εξασφαλίζει τη βιωσιμότητα και την προοπτική του εγχειρήματος. Στο εταιρικό σχήμα που δημιούργησε η ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ, μετέχουν πλέον 20 γνωστοί επιχειρηματίες που μπήκαν σε αυτό μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου και εξασφαλίζοντας έτσι τα κεφάλαια που απαιτούνται για τη χρηματοδότηση της έκδοσης της εφημερίδας και της λειτουργίας του πόρταλ. Ήδη έχουν ενοικιαστεί γραφεία, έχει ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός του φύλλου, αγοράστηκε ο απαραίτητος εξοπλισμός, ενώ ολοκληρώνονται οι συμφωνίες συνεργασίας για την άμεση έκδοση εβδομαδιαίου φύλλου και τη λειτουργία πολυδύναμου ειδησεογραφικού portal.

Το 11μελές διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής: Βασίλης Τακάς (πρόεδρος), Μιχάλης Αλεξανδρίδης εκτελεστικός αντιπρόεδρος, εκδότης, διευθυντής έκδοσης, Χασδάι Καπόν, αντιπρόεδρος, Λεωνίδας Φάκας, αντιπρόεδρος, Παναγιώτης Αλεξανδρίδης, διευθύνων σύμβουλος. Μέλη θα είναι οι: Γιάννης Μασούτης, πρόεδρος ΕΒΕΘ, Θανάσης Σαββάκης, πρόεδρος ΣΒΒΕ, Γιώργος Κωνσταντόπουλος, πρόεδρος ΣΕΒΕ, Γιώργος Μπίκας, πρόεδρος Επιμελητηρίου Ημαθίας, Παναγιώτης Μενεξόπουλος, γενικός γραμματέας ΕΒΕΘ, Σταύρος Κουμεντάκης, δικηγόρος, νομικός σύμβουλος της εταιρίας.


Διαβάστε επίσης: Επανέκδοση "Μακεδονίας" - αντιδράσεις απλήρωτων
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου