Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018

ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα...

*
Ανασυγκρότηση
***
*


Η δημοσιογραφία σε πάει παντού...

Κλείδωσαν οι υποψηφιότητες Γ. Λοβέρδου – Α. Πανούτσου με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην υπό κατάτμηση Β’ Αθήνας.
Εντονο δημοσιογραφικό άρωμα θα έχει η λίστα των υποψηφίων της ΝΔ στην υπό κατάτμηση Β’ περιφέρεια της Αθήνας. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Παραπολιτικά» έχει «κλειδώσει» η υποψηφιότητα του Γιάννη Λοβέρδου στο γαλάζιο ψηφοδέλτιο του Δυτικού Τομέα, όπου αναμένεται να πολιτευθεί και ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ενώ στην ίδια εκλογική λίστα της ΝΔ θα συμμετέχει και ο επίσης δημοσιογράφος Αντώνης Πανούτσος.
---
Το πρώτο δελτίο του ALPHA

από τις εγκαταστάσεις του STAR

Είναι γεγονός πλέον η συνεργασία STAR – ALPHA. Η μεταφορά ολοκληρώθηκε και ξεκίνησε χθες η παραγωγή του δελτίου ειδήσεων του ALPHA από τις νέες του εγκαταστάσεις στο STAR στην Κάτω Κηφισιά!
Ποδαρικό έκανε ο Νίκος Μάνεσης παρουσιάζοντας το πρώτο δελτίο ειδήσεων από τη νέα του στέγη. Παρών όπως είναι φυσικό ήταν ο πρόεδρος του καναλιού Βασίλης Παπαδρόσος και όλο το επιτελείο των ειδήσεων με την Άρτεμις Δήμου να έχει το γενικό πρόσταγμα!
---
Διαπραγματεύσεις ΣΚΑΪ - Ιλιτζαλί

Να ανανεώσει τη συμφωνία του με τον Ατσούν Ιλιτζαλί επιδιώκει ο ΣΚΑΪ, καθώς η τριετής συνεργασία τους λήγει τον Ιούλιο του 2019. Και από τις δύο πλευρές υπάρχει η πρόθεση να προχωρήσουν σε ανανέωση, από τη στιγμή που ο Τούρκος παραγωγός και ιδιοκτήτης τηλεοπτικού σταθμού στην Τουρκία απάντησε αρνητικά σε σχετική κρούση του ΑΝΤ1.
---
Ραδιοφωνικοί σταθμοί

χωρίς άδεια λειτουργίας

Παραμένει χωρίς νομοθετική ρύθμιση το τοπίο στο ραδιόφωνο, με τους σταθμούς να μη διαθέτουν άδεια νόμιμης λειτουργίας. Δεν υπήρξε κανένα ουσιαστικό ενδιαφέρον στον διαγωνισμό της ΕΕΤΤ για το δίκτυο μεταφοράς σήματος (ραδιοφωνική «Digea»), με αποτέλεσμα το ΕΣΡ να μην έχει προχωρήσει στην προκήρυξη των άδειων με βάση το νέο νομικό πλαίσιο. Υπενθυμίζεται πως η ολοκλήρωση της αδειοδότησης των ραδιοφωνικών αδειών συνιστά μνημονιακή υποχρέωση.
---
Κρίσιμη απόφαση

για τα αθλητικά γεγονότα
που θα μεταδίδονται ελεύθερα

Έχει ακόμη δρόμο η έκδοση της λίστας με τα γεγονότα μείζονος σημασίας, τα οποία υποχρεωτικά θα πρέπει να μεταδίδονται από την ελεύθερη τηλεόραση. Η διαδικασία της διαβούλευσης εντός Ελλάδας ολοκληρώθηκε και αναμένεται η έκφραση γνώμης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Για την Cosmote TV η απόφαση αυτή είναι κρίσιμη καθώς έχει επενδύσει ένα πολύ μεγάλο ποσό στην απόκτηση των αποκλειστικών δικαιωμάτων του Champions League και του Europa League και δεν επιθυμεί να μεταδοθούν από ελεύθερο κανάλι, σε ζωντανή, παράλληλη σύνδεση, οι τελικοί των δύο διοργανώσεων.

---
Ούτε μια λέξη για το Mega,
που "σβήνει", από την ΕΙΤΗΣΕΕ

Μέσα στην καταστροφή έκανε την εμφάνισή του εκ νέου και η ΕΙΤΗΣΕΕ με ανακοίνωσή της, για να υπερασπιστεί το ΣΚΑΪ, στην απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ για το εμπάργκο που έχει επιβάλει ο ΣΥΡΙΖΑ στο κανάλι. Δεν έχει βρει ακόμη μια λέξη να πει για το ιδρυτικό της μέλος, το Mega. Στις αρχές του Μνημονίου το Mega ήταν εκείνο που πλήρωνε και για τους άλλους στη Digea, όταν δεν είχαν να πληρώσουν το “ενοίκιο”.
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου