Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018

Σοβαρά τώρα; Θα βγουν νέες εφημερίδες;

*
Ανασυγκρότηση
***
*


Ακούμε, διαβάζουμε, μαθαίνουμε για εκδοτικές προσπάθειες που θα εκδηλωθούν αμέσως μετά το καλοκαίρι! Κανείς δεν φαντάζεται ότι σε αυτά τα εγχειρήματα μπορεί να επενδυθούν εκατομμύρια, μεγάλη σημασία όμως έχει το πως θα στηθούν (και από ποιους) τα καινούργια "μαγαζιά". 

Ηδη κυκλοφορούν πληροφορίες για ένα νέο κεντροδεξιό φύλλο, ένα κεντροαριστερό, ένα tabloid και για ένα μεγάλο κυριακάτικο. 

Όλα αυτά φυσικά σε επίπεδο προθέσεων, γιατί όπως έχουμε ξαναπεί η "δημοσιογραφία του χαρτιού" είναι πολύ ακριβό σπορ! Θα δούμε ποιοί θα καταφέρουν τελικά να φτάσουν στα περίπτερα μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου και ποιοι θα επιζήσουν στο κάτω κάτω. 

Δεν θα βγάλουν (αν βγάλουν) ένα έντυπο και τελείωσαν. Μπροστά τους θα έχουν έναν μαραθώνιο που θα μοιάζει με ανάβαση στον Γολγοθά. Για να ξέρουμε ακριβώς τι συζητάμε, γιατί από λόγια χόρτασε ο κλάδος. 

Το θέμα λοιπόν είναι (για τους υποψήφιους μιντιάρχες) τι χρηματοδότηση θα έχουν εξασφαλίσει, για πόσο χρονικό διάστημα και πόσο και τι είδους κόσμο θα μπορέσουν να απορροφήσουν, για να εκδώσουν ανταγωνιστικά προϊόντα σε μια αγορά που, κακά τα ψέμματα, ψυχορραγεί. 


Τα λεφτά δεν κάνουν ούτε τις καλές, ούτε τις σπουδαίες εφημερίδες! Όταν δεν υπάρχουν όμως, στέλνουν τους "καουμπόιδες"... σούμπιτους στο νεκροταφείο του Τύπου. Πριν προλάβουν να πουν κιχ...

Θ. Ζ.
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου