Τρίτη 31 Ιουλίου 2018

Συνεχίζονται οι απολύσεις στον όμιλο ALTER EGO - Μαρινάκης

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Στον εργασιακό "παράδεισο"
του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Μαρινάκη
ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις - έστω και αργά...

Συνέλευση των δημοσιογράφων
αύριο στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ



Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει τις απαράδεκτες εξελίξεις, που συμβαίνουν στον Όμιλο «ALTER EGO» (πρώην ΔΟΛ), όπου στα πλαίσια της τακτικής του «ξεκαθαρίσματος» μέσα σε λίγες μέρες έχουν απολυθεί πέντε συνάδελφοι!

Πριν ακόμη συμπληρωθεί ένας χρόνος από τη λειτουργία των Μέσων του συγκροτήματος (ΒΗΜΑ, ΝΕΑ, περιοδικές εκδόσεις, in.gr, tovima.gr, tanea.gr), η εργοδοσία ξεκίνησε με την παράνομη και αντεργατική απόλυση της διευθύντριας του περιοδικού «ΒΗΜΑgazino» Ελένης Παπαδημητρίου και συνεχίζει ακάθεκτη, με αποκορύφωμα να έχει ανακοινωθεί σήμερα μέχρι το μεσημέρι σε πέντε συναδέλφους η απόλυσή τους.

Οι τελευταίες εξελίξεις έχουν δημιουργήσει κλίμα τρομοκρατίας και αβεβαιότητας στο σύνολο των συναδέλφων, οι οποίοι μετά τις ταλαιπωρίες που έχουν υποστεί τα τελευταία χρόνια, τώρα βιώνουν την αίσθηση της απόλυτης ανασφάλειας μπροστά σε αυτό το κύμα των «εκκαθαρίσεων» κυρίως παλαιών συναδέλφων, άμεσα συνυφασμένο με την ιστορία του ΔΟΛ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο απαιτεί την πλήρη αποκατάσταση των δικαιωμάτων, τον σεβασμό της αξιοπρέπειας και της επαγγελματικής υπόστασης των συναδέλφων, που πλήττονται με τις ενέργειες της εργοδοσίας και καλεί όλους τους δημοσιογράφους μέλη της σε συνέλευση την Τετάρτη, 1η Αυγούστου 2018, στις 13.00, στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, 3ος όροφος), προκειμένου να αποφασίσουν κινητοποιήσεις.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

---
@ Σύμφωνα με το Documento συνολικά οι εργαζόμενοι που απολύθηκαν από την «ALTER EGO» είναι 12. Συγκεκριμένα απολύθηκαν:

Η Ειρήνη Μητροπούλου, η οποία επί 20 χρόνια κάλυπτε το ρεπορτάζ των διεθνών θεμάτων στο ΒΗΜΑ, ο Νίκος Μαστροπαύλος, ο οποίος εργαζόταν στην ύλη στο Βήμα από τις αρχές της δεκαετίας του '90 και παράλληλα έδινε ρεπορτάζ για εικαστικά θέματα και για ταξίδια, και η Μελίσσα Στοΐλη, η οποία επί χρόνια έγραφε στο BHMAgazino και στα υπόλοιπα περιοδικά του ΔΟΛ.

Από τα ΝΕΑ απέλυσαν τον δημοσιογράφο Νικόλα Ζώη (Πολιτιστικό ρεπορτάζ), τον φωτορεπόρτερ Κώστα Κατσίγιαννη και τον δημοσιογράφο Γιάννη Αδάναλη που συνεργαζόταν για το ρεπορτάζ του αυτοκινήτου. Επίσης, απολύθηκαν ο δημοσιογράφος Κώστας Τσαχάκης (Οικονομικό ρεπορτάζ), ο Παναγιώτης Πέππας (αθλητικό ρεπορτάζ στο in.gr), ο δημοσιογράφος Ορέστης Καρύπης, ο οποίος συνεργαζόταν με τα διαδικτυακά Μέσα, καλύπτοντας το ελεύθερο ρεπορτάζ, και ο τεχνικός (επεξεργασία φωτογραφίας) Στέφανος Κούρος, ενώ απολύθηκε και ο Γεράσιμος Κυριακάτος από το τμήμα της διόρθωσης. Παράλληλα, διεκόπη η συνεργασία με τον αρθρογράφο του Βήματος για οικονομικά θέματα Γιώργο Παπαϊωάννου.

---

Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

2 σχόλια:

  1. Τι κινητοποιήσεις κλπ. Πρέπει να κάνει ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ η Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ που είναι γνωστή για το δυναμισμό της!

    Σ.Ψ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και ο Καρακούσης να κάνει απεργία πείνας!

      Διαγραφή