Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018

ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα...

*
Ανασυγκρότηση
***
*


Προσφυγή στο ΣτΕ
της Τηλεοπτικής Ελληνικής ΑΕ

Ως τις 25 Ιουλίου αναμένεται η απόφαση του ΣτΕ επί της προσφυγής που κατέθεσε η Τηλεοπτική Ελληνική ΑΕ κατά της απορριπτικής κρίσης του ΕΣΡ, όσον αφορά τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Η εταιρεία κατέθεσε σειρά νομικών και άλλων επιχειρημάτων για να προσβάλει την απόφαση του ΕΣΡ και να λάβει τελικά άδεια.
---
Μετά την ΕΣΗΕΑ, σύμπραξη
δυνάμεων ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ και στην ΠΟΕΣΥ

Εκλογή νέου προεδρείου στην ΠΟΕΣΥ α λα ΕΣΗΕΑ. Μετά από πέντε μήνες, κατά τους οποίους η εκλογή προεδρείου ήταν αδύνατη, εξαιτίας της σφοδρής αντιπαράθεσης μεταξύ Δημήτρη Κουμπιά και εκλεγμένων της παράταξης της Μαρίας Αντωνιάδου.

Η διάσπαση στην παράταξη που πρόσκεινται στη ΝΔ με επίκεντρο τον ΕΔΟΕΑΠ οδήγησε τελικά σε νέα συμμαχία και στην ομοσπονδία, στην οποία εκλέχθηκε προεδρείο από τις δυνάμεις της ΝΔ (Μαρία Αντωνιάδου) και του ΣΥΡΙΖΑ. Πρόεδρος εξελέγη η Έλενα Ριζεάκου, α’ αντιπρόεδρος ο Τάσος Φωκιανίδης, β’ αντιπρόεδρος ο Γιώργος Κυρούσης, γενική γραμματέας η Μιμή Τουφεξή, οργανωτικός γραμματέας ο Νίκος Συνοδινός, έφορος ο Γιάννης Σιούλας. Η θέση του ταμία θα δοθεί στη Νέλλη Κατσαμά.
---
Συνεχίζεται η μετακόμιση του Alpha στο Star

Συνεχίζεται η προσπάθεια μετακόμισης του Alpha στις εγκαταστάσεις του Star στην Κάτω Κηφισιά. Ήδη έχουν τοποθετηθεί στον τρίτο όροφο του κτιρίου η μονάδα μοντάζ και οι υπολογιστές των δημοσιογράφων του δεύτερου σε θεαματικότητα σταθμού, οι οποίοι θα φιλοξενούνται στο κτίριο του τρίτου σταθμού σε απήχηση. Την επόμενη βδομάδα θα γίνουν τα πρώτα δοκιμαστικά μετάδοσης του δελτίου ειδήσεων του Alpha με τη χρήση των νέων υποδομών.
---
Πρόταση στον Αρβανίτη να πολιτευθεί

Πρόταση να ενισχύσει το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια Αττικής έχει δεχθεί ο δημοσιογράφος Κώστας Αρβανίτης – σύμφωνα με την εφημερίδα «Παραπολιτικά», υποστηρίζοντας ότι πέραν του υπουργού Χρήστου Σπίρτζη, δεν υπάρχει κάποια άλλη ισχυρή υποψηφιότητα.

Την κάθοδο του δημοσιογράφου – πάντα κατά το ρεπορτάζ της εφημερίδας, υποστηρίζουν κορυφαία στελέχη του κόμματος και της κυβέρνησης… Ενώ δεν φαίνεται να υπάρχει αντίρρηση, συμπληρώνει η εφημερίδα, ούτε από τον υπουργό Υποδομών.

Ωστόσο καταλήγει το ρεπορτάζ της εφημερίδας η κατάτμηση της συγκεκριμένης περιφέρειας σε δυο μέρη, ίσως «σπρώξει» τον Κώστα Αρβανίτη σε διαφορετικό ψηφοδέλτιο από αυτό του Χρήστου Σπίρτζη.
---
Yπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών

… υπογράφουν προσωπικότητες απο όλους τους χώρους

Περισσότερες από 320 προσωπικότητες, μεταξύ άλλων καθηγητές πανεπιστημίων, άνθρωποι της τέχνης και του πολιτισμού, σκηνοθέτες, ηθοποιοί και δημοσιογράφοι, υπογράφουν κείμενο υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών… Κάνοντας λόγο για ιστορική και έντιμη Συμφωνία που εξασφαλίζει το μέλλον των δυο λαών και των χωρών τους, καθώς και την ειρήνη στα Βαλκάνια.

Ανάμεσα τους υπογράφουν ο καθηγητής του ΑΠΘ Νίκος Μαραντζίδης, η πρ. διευθύντρια του ΕΜΣΤ, Άννα Καφετσή, ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Λυρικής Γιώργος Κουμεντάκης, η Μυρσίνη Ζορμπά, ο Αντώνης Μποσκοίτης, ο Γιώργος Κιμούλης, ο Ηλίας Λογοθέτης, η Μίνα Αδαμάκη, ο Δημήτρης Καταλειφός, ο Ζαχαριάς Ρόχας, ο Κώστας Σπυρόπουλος, ο Νίκος Σούλης… Ενώ από δημοσιογράφους υπογράφουν ο Βασίλης Λυριτζής, ο Παναγιώτης Παναγιώτου, ο Χρήστος Μαχαίρας, ο Βασίλης Πάικος, ο Χρήστος Γιαννούλης, ο Κώστας Ζαφειράκης κ.α. (...)

ΟΛΕΣ ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΕΔΩ
---
Σχέδιο Μαρινάκη
για κανάλι χαμηλού κόστους...

Την τρίτη του απόπειρα στην τηλεοπτική αγορά κάνει ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Αυτήν τη φορά το σχέδιο περιλαμβάνει τη δημιουργία ενημερωτικού σταθμού που θα εκπέμπει μέσω internet και θα αναμεταδίδεται από τις συνδρομητικές πλατφόρμες Cosmote TV, Nova, WIND Vision και Vodafone TV.

Η λογική του εγχειρήματος είναι να αναπτυχθεί ένας σταθμός χαμηλού κόστους στην πορεία προς τις εκλογές. Δηλαδή, ο επιχειρηματίας δεν θα μπει στο πεδίο του ανταγωνισμού της ελεύθερης τηλεόρασης και δεν θα διεκδικήσει μερίδιο από τη διαφημιστική πίτα. Διαθέτει, άλλωστε, ποσοστό στο Mega, αλλά έχει τηρήσει τη θέση που συμφωνήθηκε μεταξύ των μετόχων για να μην επανέλθει ο σταθμός στην αγορά.
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου