Σάββατο, 16 Μαρτίου 2019

Συνεργαζόμενες Δυνάμεις για την Ανασυγκρότηση της ΕΤΗΠΤΑ

*
Συνδυασμός
"Συνεργαζόμενες Δυνάμεις
για την Ανασυγκρότηση
των Τεχνικών Τύπου - ΕΤΗΠΤΑ"
***
*
Aνακοίνωση

Η Εκλογο - Απολογιστική Γενική Συνέλευση, στις 3/3/19, νομίζουμε ότι απέδειξε περίτρανα την ανάγκη να υπάρξει μια εκ βάθρων αλλαγή σ' όλα όσα έχουν φέρει τον κλάδο των Τεχνικών Τύπου ένα σκαλοπάτι πριν από τη διάλυσή του.

Η παραιτημένη πλειοψηφία της τελευταίας αιρετής διοίκησης, αποδείχτηκε - και εκ του αποτελέσματος - όχι απλώς κατώτερη των περιστάσεων, αλλά και καταστροφική.

Καταστροφική κύρια σε ό,τι αφορά τη συνοχή των συναδέλφων, στο απαιτούμενο αγωνιστικό φρόνημα ως βασική προϋπόθεση για μια στοιχειώδη αντίσταση στη λαίλαπα των εργοδοτικών απαιτήσεων.

Κατώτερη σε ό,τι αφορά στην μη ανάληψη της αποκλειστικής ευθύνης της για ποινικά κολάσιμες πράξεις και παραλείψεις σε οικονομικό και διοικητικό επίπεδο.

Ενδεικτικά να αναφέρουμε δύο χαρακτηριστικές περιπτώσεις:

α) Έγιναν χρηματικές "αναλήψεις" της τάξεως των επτά χιλιάδων ευρώ (7.000) σε διάφορους χρόνους διοίκησής της χωρίς την καταστατική υποχρέωση της ενημέρωσης και απαραίτητης έγκρισης από το Διοικητικό Συμβούλιο.

β) Σε βάθος προηγούμενων χρόνων και βάσιμα πιθανολογούμε σε γνώση της παραιτημένης τελευταίας αιρετής πλειοψηφίας του ΔΣ, διαπιστώθηκε ότι το Μητρώο των Μελών της Επαγγελματικής μας Οργάνωσης είχε υποστεί "προσθαφαιρέσεις" μελών και "μελών" με ό,τι αυτό είχε και έχει ως αποτέλεσμα στην πραγματικά αντιπροσωπευτική διαδικασία (εκλογικές αναμετρήσεις) και στο οικονομικό σκέλος (διαφυγή εσόδων - συνδρομών κ.ά.).

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Η θέση της Ένωσης ανάμεσα στα όμορα επαγγελματικά σωματεία -με αποκλειστική ευθύνη της ολίγιστης και "συντεταγμένα" παραιτημένης τελευταίας αιρετής πλειοψηφίας στο ΔΣ- έχει υποβαθμιστεί δραματικά και εν πολλοίς έχει καταστεί "συμπληρωματική" επιτήδειων συνδικαλιστών, που εξυπηρετούν αλλότρια οικονομικά και συνδικαλιστικά συμφέροντα...

Ο "κατάλογος" των πράξεων ή παραλείψεων αυτής της περί ου ο λόγος παραιτημένης τελευταίας αιρετής πλειοψηφίας, καλύπτει αρκετές σελίδες που θα αξιολογηθούν πρώτα από Εσάς στην επερχόμενη εκλογική διαδικασία και φυσικά από την ελληνική Δικαιοσύνη, όπου ήδη βρίσκεται ο σχετικός φάκελος. 

Σε κάθε περίπτωση όμως το ζητούμενο σ' αυτή την συγκυρία είναι το πώς θα σταματήσουμε αυτή την καταστροφική πορεία.

Ήδη, η προσωρινή Διοίκηση της ΕΤΗΠΤΑ, με αίσθημα ευθύνης και επιδιώκοντας τη διαφάνεια, έχει κάνει κινήσεις τέτοιες και τόσες -παραστάσεις, επιστολές, εξώδικες διαμαρτυρίες- που και θα συνεχιστούν και στοχεύουν στην αναζήτηση ευθυνών απ' όλους όσοι μετείχαν ή μετέχουν σε πράξεις απαξίας και υποβάθμισης των κόπων εργαζομένων και συνταξιούχων Τεχνικών Τύπου.

Κανένας και καμία, σ' όποια θέση κι αν ευρίσκονται, δεν θα μείνει στο απυρόβλητο...

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Η θέση της Ένωσής μας έχει καταστεί οριακή, απ' όλες τις απόψεις: Συνδικαλιστικά, Οικονομικά, Εργασιακά, Ασφαλιστικά με αποκορύφωμα την μη ένταξη των ανέργων και συνταξιούχων μας στο ΝΠΙΔ ΕΔΟΕΑΠ, απόρροια της συνδικαλιστικής ανυπαρξίας της παραιτημένης τελευταίας αιρετής πλειοψηφίας.

Και επ' αυτού του αποκλεισμού από τις συγκεκριμένες και κατά τεκμήριο αναβαθμισμένες ιατροφαρμακευτικές υπηρεσίες και τελικά διαχωρισμού σου από το σώμα των εν ενεργεία Τεχνικών Τύπου, συναδέλφισσα και συνάδελφε, άνεργη/γε και συνταξιούχα/χε, καλείσαι να ψηφίσεις... Και επ' αυτού... Με την ψήφο σου θα συμφωνήσεις ή θα διαφωνήσεις μ' αυτούς που σε υποβίβασαν σε Τεχνικό Τύπου "δεύτερης" κατηγορίας; Εσύ αποφασίζεις... 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Ή κάνουμε ΤΩΡΑ μια προσπάθεια ανάταξης συντονισμένη, με γνώση και θέληση ή παραμένουμε σε μια κατάσταση σταδιακής αποσύνθεσης και διάλυσης.

Οι υποψήφιοι, νέοι και παλιοί, της "Ανασυγκρότησης" των Τεχνικών Τύπου - σε κάθε περίπτωση - θα συνεχίσουμε την πορεία που έχουμε χαράξει και συνοψίζεται στην επαναφορά των αυτονόητων:

• Δουλειά (ΣΣΕ) - Αξιοπρέπεια για τους εν ενεργεία συναδέλφους
• Σύνταξη - Αξιοπρέπεια για τους απόμαχους

Αυτοί είναι οι δύο άξονες που οριοθετούν τη συνδικαλιστική μας ύπαρξη

Συνάδελφοι εργαζόμενοι, άνεργοι και συνταξιούχοι

ΕΙΣΤΕ η δύναμή μας
ΕΙΣΤΕ οι κλειδοκράτορες της "Αριστείδου"
ΕΜΕΙΣ είμαστε οι γνωστοί και μη εξαιρετέοι σ' όλους σας...
ΕΣΕΙΣ αποφασίζετε!.."


"Συνεργαζόμενες Δυνάμεις
για την Ανασυγκρότηση
των Τεχνικών Τύπου - ΕΤΗΠΤΑ"

Διοικητικό Συμβούλιο

  1. ΑΒΤΖΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ του Ιωάννη
  2. ΑΓΑΠΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ του Εμμανουήλ
  3. ΑΓΚΑΒΑΝΑΚΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ (ΛΑΚΗΣ) του Παναγιώτη
  4. ΑΠΕΣΑΚΗΣ ΦΩΤΙΟΣ (συνταξιούχος) του Ματθαίου
  5. ΑΡΓΥΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Βασιλείου
  6. ΚΑΛΑΜΑΡΗΣ ΜΙΧΑΗΛ (συνταξιούχος) του Στεφάνου
  7. ΚΟΛΛΑΡΙΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (συνταξιούχος) του Γεωργίου
  8. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Επαμεινώνδα
  9. ΛΑΚΚΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ (συνταξιούχος) του Κωνσταντίνου
10. ΛΟΥΤΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ του Δημητρίου
11. ΜΠΑΛΑΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Νικολάου
12. ΜΠΑΡΜΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Νικολάου
13. ΜΠΕΛΙΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Εμμανουήλ
14. ΝΙΝΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Παντελή
15. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ (ΧΑΡΑ) του Αλεξάνδρου
16. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΦΩΤΙΟΣ του Δημητρίου
17. ΠΟΤΑΜΙΑΝΟΥ ΕΥΑΝΘΙΑ (ΕΥΗ) (συνταξιούχος) του Επαμεινώνδα
18. ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ ΟΡΕΣΤΗΣ του Σάββα
19. ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ ΣΟΦΙΑ (συνταξιούχος) του Παναγιώτη
20. ΣΚΟΡΔΙΛΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ (συνταξιούχος) του Ιωάννη
21. ΤΟΥΛΟΥΠΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (συνταξιούχος) του Ιωάννη
22. ΦΟΒΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Εμμανουήλ
23. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ (συνταξιούχος) του Γεωργίου

Εξελεγκτική Επιτροπή

1. ΛΑΚΚΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Κωνσταντίνου
2. ΤΟΥΛΟΥΠΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Ιωάννη
3. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ του Γεωργίου
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου