Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2019

Ο συνεταιρισμός Αντωνιάδου - Αγάτσα με τον ΣΥΡΙΖΑ

*
Κίνηση
Επαγγελματιών
Δημοσιογράφων
***
*


"Υπόθεση Κουντουρά"
ψήφισαν χθες και στην ΕΣΗΕΑ


Χαριστική απόφαση στα μέτρα της υπουργού Ε. Κουντουρά, πήρε χθες και το προεδρείο της ΕΣΗΕΑ. Επικύρωσε στην ουσία, υπουργική απόφαση της συγκεκριμένης υπουργού που έχει συνυπογράψει με τον υπουργό Παιδείας Γαβρόγλου ώστε υπάλληλος, που ήδη υπηρετεί στον ΕΟΤ, να υπαχθεί στις ειδικές διαδικασίες για την μισθοδοσία δημοσιογράφων!..

Πρόκειται για πρόσωπο που είχε προσληφθεί ως υπάλληλος πριν από δέκα χρόνια και κάποιος θα πρέπει να αιτιολογήσει επακριβώς τον σπουδαίο λόγο όλης αυτής της κινητοποίησης. 

Το ίδιο ισχύει για την αστραπιαία και προκλητική ανταπόκριση της απερχόμενης πλειοψηφίας στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και εναρμόνιση της με την κυβερνητική ενέργεια. 

Βέβαια έχει ενδιαφέρον ποια είναι η θέση του ΝΣΚ, του Ελεγκτικού Συνεδρίου και της κας Γενικής Επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης και όποιας άλλης αρχής για όλο αυτό το θέμα και τις διαδικασίες που εφαρμόζονται. 

Είναι επίσης αξιοσημείωτο ότι η απόφαση της ΕΣΗΕΑ, προηγήθηκε της σημερινής συζήτησης και ψηφοφορίας στη Βουλή για την εξασφάλιση εκλογιμότητας στην υπουργό και την διατήρηση της σημερινής κυβερνητικής πλειοψηφίας στη Βουλή. Μήπως όμως έτσι στέκεται για λίγο ακόμη και η πλειοψηφία στο ΔΣ της Ένωσης; 

Η συνεδρίαση του ΔΣ ήταν επεισοδιακή. Επιχειρήθηκε για μια ακόμη φορά προπηλακισμός σε βάρος των μελών του ΔΣ που διαμαρτυρήθηκαν για την συνδικαλιστική εκτροπή της πλειοψηφίας και αποχώρησαν διαχωρίζοντας την θέση τους, χαρακτηρίζοντας την υπόθεση «μη σύννομη». 

Τα μέλη του προεδρείου όμως με την προσχώρηση και κάποιων ακόμη (δύο απ΄ αυτούς δηλώνουν υποψήφιοι με την ΝΔ στις επικείμενες εκλογές) κατέληξαν στην απόφασή τους, που εκτός των άλλων εκλαμβάνεται για όσους την ψήφισαν και ως ταυτόχρονη... αναψηλάφηση αμετάκλητης απόφασης του Πειθαρχικού Συμβουλίου από το 2015, που ουδείς διανοείται ότι μπορεί να συμβεί!..

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι στην ημερήσια διάταξη του ΔΣ στην ΕΣΗΕΑ δεν περιελήφθησαν κρίσιμα ζητήματα που εκκρεμούν και έχουν υποδειχθεί όπως:

# οι τελευταίες εξελίξεις με τις οφειλές του ΕΦΚΑ στον ΕΔΟΕΑΠ για τα εκατομμύρια του αγγελιοσήμου που παρανόμως παρακρατεί
# το κόλπο με τις παρακρατήσεις μισθών, με αυθαίρετο υπολογισμό προϋπηρεσίας στα δημόσια ΜΜΕ από τις υπηρεσίες του κ. Κρέτσου, με αποτέλεσμα να χάνουν λεφτά οι συνάδελφοι αλλά και τα Ταμεία με ότι αυτό συνεπάγεται για απώλειες εισοδήματος και διαφεύγουσες εισπράξεις ΕΦΚΑ και ΕΔΟΕΑΠ.
# non paper των ιδιοκτητών εφημερίδων και περιοδικών με βλαπτικές μεταβολές στις εργασιακές σχέσεις και το οποίο κάποιοι το κρύβουν.
# το σχέδιο της αναλογιστικής μελέτης για τον ΕΔΟΕΑΠ και όσα έχουν μεσολαβήσει τις τελευταίες μέρες.
# τον επανυπολογισμό μαϊμού για τις συντάξεις και των δημοσιογράφων και όσα αναμένονται.

Ανάμεσα σε αυτούς που προσχώρησαν στην υπερψήφιση περιλαμβάνονται και μέλη του προεδρείου της ΕΣΗΕΑ, για τα οποία έχουν ζητηθεί εξηγήσεις για θέματα οικονομικής διαχείρισης (χορηγιών, «αποστολών», διαχείρισης κτιρίων κλπ) και τα οποία νομίζουν ότι με τέτοιες διαδικασίες μπορούν να αποφύγουν να δώσουν λογαριασμό.

Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου