Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2019

TV - με συμβάσεις δανεισμού η ανταλλαγή προσωπικού!

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Με συμβάσεις παραχώρησης
η ανταλλαγή προσωπικού στην TV!


Δεν υπάρχει κανένα ζήτημα παραβίασης της εργατικής νομοθεσίας για τη συνεργασία Star – Alpha, όπως έκρινε το υπουργείο Εργασίας ύστερα από συνολικά τρεις τριμερείς συναντήσεις με τα συνδικαλιστικά σωματεία τεχνικών και δημοσιογράφων και τους νομικούς εκπροσώπους των καναλιών.

Το υπουργείο κατέγραψε τις θέσεις των δύο πλευρών και το μόνο που σύστησε είναι πως σε περίπτωση δανεισμού προσωπικού από το ένα κανάλι στο άλλο θα πρέπει να υπάρχουν συμβάσεις δανεισμού. Ζήτησε επίσης από τα δύο κανάλια να δοθούν γραπτές οδηγίες στους εργαζόμενους για τη χρήση του κοινού υλικού και του εξοπλισμού για να μην προκαλείται σύγχυση!

Θυμίζουμε πως ο ν. 4279/2014 αναφέρει πως «στο πλαίσιο της κοινής διεύθυνσης, και υπό τον όρο της μη παραβίασης των διατάξεων του ν. 3959/2011, τηλεοπτικοί ή ραδιοφωνικοί σταθμοί που βρίσκονται κάτω από κοινό έλεγχο, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο παρόν άρθρο, θα μπορούν να χρησιμοποιούν από κοινού ή να ανταλλάσσουν πόρους, όπως διευθυντικά στελέχη και απασχολούμενο δυναμικό, εξοπλισμό, τεχνικές και άλλες διευκολύνσεις».

---
Τυπολογίες
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου