Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

... ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα - 20/1 ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*


ΕΠΗΕΑ: Να μην γίνουν
οι περικοπές των επικουρικών

Να αποσυρθούν οι περικοπές των επικουρικών συντάξεων ζήτησε και το ΔΣ της ΕΠΗΕΑ από τη διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ.

Η ανακοίνωση της συνδικαλιστικής Ένωσης των υπαλλήλων στα ΜΜΕ προκάλεσε έκπληξη, καθώς η πλειοψηφία του ΔΣ του Ταμείου έχει την αποκλειστική σχεδόν στήριξή της. Η ΕΠΗΕΑ ήταν αυτή που επέμενε πως έπρεπε να τοποθετηθεί ο δικός της εκπρόσωπος πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ, αλλάζοντας τη συνήθη πρακτική δεκάδων χρόνων.

Στην ανακοίνωση το ΔΣ της ΕΠΗΕΑ δηλώνει έμμεσα πως συμφωνεί με τις περικοπές και στις επικουρικές συντάξεις, αλλά όχι με τον τρόπο που έγιναν, ισοπεδωτικά. Είχε προηγηθεί καταδίκη του σχεδίου του Ασφαλιστικού από τη διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ.
---
Η νέα πρόταση Βούτση για το ΕΣΡ

Το Λαοκράτη Βάσση, συγγραφέα και ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, προτείνει για πρόεδρο του ΕΣΡ, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης. Ο Ροδόλφος Μορώνης, προτείνεται ως αντιπρόεδρος και ως μέλη οι, Βασίλης Καραποστόλης, ο Γεώργιος Κόλλιας (Εθνική Τράπεζα) η καθηγήτρια ΑΕΙ Λίλιαν Μήτρου, η Φανή Πετραλιά, ο καθηγητής ΜΜΕ του ΕΚΠΑ Γιώργος Πλειός και ο πρώην γενικός διευθυντής της ΕΡΑ Γιάννης Τζανετάκος. Την ένατη θέση καλύπτει η Δέσποινα Παπαδοπούλου που είναι ήδη μέλος της Αρχής.
---
Τον Φεβρουάριο η ΕΕΤΤ

Μέσα στον Φεβρουάριο διαβεβαιώνει ο Χρήστος Σπίρτζης πως θα τοποθετηθεί ο νέος πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών, ενώ περιμένει πως τα μέλη της διοίκησης της ΕΕΤΤ θα υποβάλουν τελικά την παραίτησή τους.
---
Καρφώματα…
Χαμός στους προθαλάμους των υπουργείων Εργασίας και Επικρατείας από εκδότες - καναλάρχες. Οι συναντήσεις αφορούν τόσο τα μιντιακά ζητήματα όσο και «καρφώματα» αντίπαλων εκδοτών…
---
Χορηγίες δημοσιογραφικές

στον "Αθήνα 9.84"…

Συνεχίζονται οι χορηγίες σε δημοσιογραφικές εκπομπές του Αθήνα 9.84, με τις οποίες πληρώνεται και ο δημοσιογράφος από τα χρήματα του διαφημιζόμενου φορέα. Παρότι αυτή η πρακτική προσκρούει στον Κώδικα Δεοντολογίας αλλά και στον Κώδικα Διαφήμισης του ΕΣΡ, ο ραδιοφωνικός σταθμός του Δήμου Αθηναίων συνεχίζει να υπογράφει διαφημιστικές συμβάσεις για δημοσιογραφικές εκπομπές, με τις οποίες ο παρουσιαστής-δημοσιογράφος λαμβάνει το 50% του ποσού της χορηγίας!
---
Όμηρος των διαπλεκομένων ο κ. Μητσοτάκης

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο κος Μητσοτάκης, όμηρος των διαπλεκομένων συμφερόντων και των Εργολάβων της τηλεοπτικής ενημέρωσης, αρνείται τη συναινετική συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης. Στόχος του είναι να ακυρώσει τον διαγωνισμό, ώστε να μην πληρώσουν όσοι καλόμαθαν τόσα χρόνια στην δωρεάν χρήση των δημόσιων συχνοτήτων, ενώ λεηλατούσαν τη κοινωνία.

Με το «Καλημέρα», μας αποδεικνύει ποια συμφέροντα εξυπηρετεί.

Η Κυβέρνηση όμως δεν πρόκειται να αγνοήσει τη λαϊκή εντολή. Στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο θα μπει τάξη πολύ σύντομα.

Η συνέχεια στο Κοινοβούλιο.

---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου