Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

... ΠΟΕΣΥ - να μιλήσουμε για τα ανείπωτα; ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Καταδικάστε, κύριοι της ΠΟΕΣΥ...


Και τώρα που τελείωσε το "τυπικόν" της - καθ' όλα προσχηματικής - απεργιακής κινητοποίησης των δημοσιογραφικών ενώσεων θα πρέπει να δούμε ένα - δύο θεματάκια, που θολώνουν την εικόνα του κατά τ' άλλα περιούσιου κλάδου στα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας...

Πρώτον, το περιβόητο "non paper" μεταξύ του Νομικού Συμβούλου της ΠΟΕΣΥ και υφυπουργού Εργασίας κ.λπ., Τάσου Πετρόπουλου και της γνωστής - άγνωστης "Ομάδας Εργασίας".

Και δεύτερον, την καταγγελία Καρούτζου - Σταθάτου περί μηχανισμού, εντός του ΝΠΙΔ ΕΔΟΕΑΠ, "ρυθμίσεων" οφειλών εκδοτών και άλλων χρηματικών διευκολύνσεων.

Και τα δύο θέματα - ανάμεσα σε πολλά άλλα - που προέκυψαν, "ακουμπούν" πάνω στις πλάτες χιλιάδων ασφαλισμένων στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ.

Οι συνδιαλλαγές "κάτω από το τραπέζι" - είτε με τη μορφή δούναι και λαβείν με την πολιτική εξουσία, είτε με τη μορφή οικονομικών "συναλλαγών" και "διευκολύνσεων" με οφειλέτες των ταμείων - σε καμία των περιπτώσεων δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές.

Πόσο μάλλον όταν οι εκτροπές αυτές στα χρηστά ήθη και τις συναλλαγές εμφανίζονται σήμερα από τη δημογεροντία των δημοσιογραφικών Ενώσεων ως "φυσιολογικές" κινήσεις για το "καλό του κλάδου"...

Και για τις δύο περιπτώσεις υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ευθυνών - από πολιτικές έως και ποινικά κολάσιμες...

Από την πλευρά μας - ως θιγόμενοι ασφαλισμένοι του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ - θα κάνουμε ό,τι πρέπει για να προασπίσουμε το Ταμείο μας και κατ' επέκταση τα ασφαλιστικά συμφέροντά μας.

Σε μια πρώτη αντίδραση, ζητάμε από την ΠΟΕΣΥ και τα μέλη της να καταδικάσουν απερίφραστα τέτοιες πρακτικές - "Ομάδες Εργασίας", Νομικούς Συμβούλους - Μαυρογυαλούρους, κακοδιαχείριση αγγελιόσημου - και να δουλέψουν για την ενίσχυση και όχι την εξαφάνιση του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ.

Το ίδιο ζητάμε και από μέλη Δ.Σ. άλλων Ενώσεων, που συνειδητά ή ασύνειδα στελέχωσαν αυτή την άκρως συντεχνιακή και εν πολλοίς καταστροφική για τον Ασφαλιστικό μας Φορέα "Ομάδα Εργασίας"...
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου