Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

... Penthouse - όταν τα κάστρα πέφτουν ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Κλείνει η έντυπη έκδοση
του ανδρικού περιοδικού "Penthouse"

Η διάδοση του πορνό μέσω του Ίντερνετ έχει ένα ακόμα «θύμα», καθώς μετά το Playboy που σταμάτησε το γυμνό, το άλλο γνωστό αμερικάνικο περιοδικό "Penthouse" ανακοίνωσε την αναστολή της έκδοσής του.

Με την εξάπλωση του Ίντερνετ σε κάθε τομέα της δημοσιογραφίας, τα ανδρικά περιοδικά με γυμνό περιεχόμενο ήταν αυτά που επλήγησαν περισσότερο, κυρίως λόγω της τεράστιας απήχησης που έχει το ιντερνετικό πορνό που και εύκολο είναι να το βρει κανείς και στις περισσότερες περιπτώσεις δωρεάν. Τελευταίο στην σειρά των κλασικών περιοδικών που κλείνουν είναι από σήμερα και το Penthouse το οποίο ανακοίνωσε σήμερα ότι αναστέλλει την κυκλοφορία της έντυπης έκδοσης, 51 χρόνια μετά το πρώτο του τεύχος.

Η εταιρία που το διαχειρίζεται υποστήριξε στην ανακοίνωσή της ότι το περιοδικό δεν κλείνει οριστικά, καθώς κάποια στιγμή στο μέλλον (που δεν ορίστηκε χρονικά) θα επανέλθει μέσω του Ίντερνετ.

Μέχρι τότε θα υπάρξει μία μεταβατική περίοδος, στην οποία η εταιρία θα προσπαθήσει να αναδιοργανωθεί, κλείνοντας τα γραφεία στη Νέα Υόρκη και μετακομίζοντας στο Λος Άντζελες, όπου βρίσκεται και μητρική εταιρία.

Η απόφαση για την κατάργηση της έντυπης έκδοσης έρχεται ως φυσιολογική συνέπεια της ανάπτυξης του Ίντερνετ. Περιοδικά όπως το Playboy και το Penthouse τα οποία αποτελούν για την Αμερική σημαντικές εκδοτικές προσπάθειες με μεγάλη ιστορία πίσω τους, δεν μπορούν να σταθούν στις σύγχρονες ημέρες που ζούμε όπου είναι πολύ εύκολο να βρει το υλικό στο οποίο είχαν στηριχθεί.

Για το Playboy η μετάβαση έχει να κάνει με την αλλαγή του περιεχομένου και την κατάργηση των γυμνών φωτογραφιών, ενώ το Penthouse (μετά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η μητρική εταιρία FriendFinder) στοχεύει κατευθείαν στη νέα εποχή, και στην μετατροπή του σε ένα ιντερνετικό έντυπο.

---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου