Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

... που ζει άραγε ο συντάκτης (ΕΣΗΕΑ) της ανακοίνωσης; ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Τι διαφορετικό είπε τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ
για τους δημοσιογράφους
και δεν το είχε πει και πιο πριν;
Μία «για γέλια» ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ τόσο επί της ουσίας της, όσο και στο συντακτικό της. Αφορμή το βίντεο που πρόβαλλε ο ΣΥΡΙΖΑ για το (λέμε τώρα) «Έναν χρόνο Αριστερά» στην κυβέρνηση.



Τον κατηγόρησε η ΕΣΗΕΑ για... στοχοποίηση! Θα τρελαθούμε εντελώς; Τώρα, ξαφνικά, πιστεύει η ΕΣΗΕΑ πως ο ΣΥΡΙΖΑ «στοχοποιεί» τον Πρετεντέρη και την Τρέμη; «Η στοχοποίηση συναδέλφων και κυρίως η προσπάθεια εκφοβισμού τους στην κοινωνία δεν θα περάσουν» γράφει η ΕΣΗΕΑ. Και συνεχίζει: «Η ΕΣΗΕΑ καλεί τους δημοσιογράφους να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να συνεχίσουν να υπερασπίζονται το δημοσιογραφικό λειτούργημα μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες, που θέλουν να προκαλέσουν κοινωνικό αυτοματισμό». Και αυτά τα λέει για τους Πρετεντέρη, Τρέμη, Μπάμπη κτλ. Αυτούς καλεί να «υπερασπίζονται το δημοσιογραφικό λειτούργημα μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες»; Που ζει άραγε; Μας δουλεύει, είμαστε σίγουροι.
«Η ΕΡΤ καλύπτοντας την εκδήλωση αναμετέδωσε και το συγκεκριμένο βίντεο, με σχετική επισήμανση – τίτλο. Η ΕΡΤ δεν λογοκρίνει τις εκδηλώσεις των πολιτικών κομμάτων. Τις αναμεταδίδει χωρίς να παρεμβαίνει στο περιεχόμενό τους» έγραψε η ΕΡΤ στην ανακοίνωσή της και δικαίως. Σωστά. Σαν να μεταδίδει εκδήλωση του Παναθηναϊκού ας πούμε και να κόβει το σχετικό βίντεο που έχει ετοιμάσει η ομάδα για να μην χαρακτηριστεί... φιλοπαναθηναϊκή. Εντάξει, η βλακεία έχει και τα όριά της.

Η ανταπάντηση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ευκολάκι: «Τα περί στοχοποίησης και προσπάθειας εκφοβισμού δημοσιογράφων στην χθεσινή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, ανήκουν στην σφαίρα του γελοίου». Και είναι από τις ελάχιστες περιπτώσεις εδώ και μήνες που λέει αλήθεια!
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου