Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

... το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, ο Σύμβουλος και ο... Σόμπολος !..

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Στενάζει ο προθάλαμος του υφυπουργού Εργασίας
«Ανεξάρτητο» ΕΤΑΠ-ΜΜΕ,
εντός ΕΦΚΑ, υπόσχεται ο Τ. Πετρόπουλος

Μεγάλη εντύπωση προκαλεί στον δημοσιογραφικό κλάδο η ξαφνική σιγή των συνδικαλιστικών Ενώσεων για το ζήτημα του Ασφαλιστικού.

Παρά τη (συμβολική) συμμετοχή της ΕΣΗΕΑ στο προχθεσινό συλλαλητήριο στην Αθήνα, μετά την έκδοση μιας πύρινης ανακοίνωσης εναντίον του Ασφαλιστικού, έπεσαν οι τόνοι και της ενημέρωσης και της αγωνιστικότητας και υπάρχει μόνο η προκήρυξη της απεργίας για τις 28 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκπρόσωποι της ΠΟΕΣΥ και των άλλων συνδικαλιστικών Ενώσεων των ΜΜΕ είχαν πολλές συναντήσεις με τον υφυπουργό Εργασίας και πρώην νομικό σύμβουλο της ΠΟΕΣΥ Τάσο Πετρόπουλο, όπου τους ξεκαθαρίστηκε για μία ακόμη φορά πως το ΕΤΑΠ – ΜΜΕ θα ενταχθεί στον ενιαίο ΕΦΚΑ, αλλά τους δόθηκε η αόριστη υπόσχεση πως μπορεί να παραμείνει εντός του ΕΦΚΑ ως ανεξάρτητη Διεύθυνση για τα ΜΜΕ, με δική της δηλαδή διοίκηση. 

Ακούστηκε, μάλιστα, πως για τη θέση του γενικού διευθυντή προαλείφεται ο πρώην πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ και του ΕΔΟΕΑΠ Πάνος Σόμπολος.

Καμία απάντηση πάντως δεν έχει δοθεί για τους πόρους του Ταμείου. Ο Γ. Κατρούγκαλος φέρεται να δήλωσε στη συνάντηση που είχε με την ΠΟΕΣΥ και τους προέδρους των συνδικαλιστικών Ενώσεων πως το αγγελιόσημο είναι δύσκολο να σωθεί, αλλά κάνουν προσπάθειες να το μετατρέψουν σε «φόρο ασφάλισης» συνολικά για τον ΕΦΚΑ!
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

1 σχόλιο:

  1. Και ο χαμαιλέων πρόεδρος της ΕΠΗΕΑ; Στην απέξω; Τζάμπα οι προσπάθειες να τα κάνει πλακάκια με την ΠΟΕΣΥ για να καπελώσει την ΕΣΗΕΑ τώρα που έχασε την παπαδιά; Α, δεν τον ξέρετε καλά, θα βγάλει άσο από το μανίκι αφού τον τζόκερ τον πάνε για διευθυντή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή