Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

... ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα 2/2 ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Στο 1 ευρώ το "΄Εθνος"

Στη μείωση της τιμής του “‘Εθνους” στο 1 ευρώ προχώρησε ο Φώτης Μπόμπολας. Ο εκδότης μετά το “Goal News” ρίχνει την τιμή και στην ημερήσια πολιτική εφημερίδα του Πήγασου, η οποία θα πωλείται όσο και η “Καθημερινή” στο 1 ευρώ, έχοντας ως στόχο όχι μόνο τα “Νέα”, αλλά και την “Εφημερίδα των Συντακτών” η οποία έχει ανοδικές τάσεις.
---
ΕΡΤ - Όλες οι ενδείξεις δείχνουν Καπάκο...

Ο Σταύρος Καπάκος θα είναι ο νέος γενικός διευθυντής ενημέρωσης, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις μετά και την ολοκλήρωση της σχετικής διαδικασίας πρόσκλησης ενδιαφέροντος. Ο δημοσιογράφος θα πάρει τη θέση του Κώστα Χαλβατζάκη ο οποίος ασκούσε προσωρινά τα καθήκοντα αυτά από την επαναλειτουργία της ΕΡΤ. Όλο το προηγούμενο διάστημα οι δύο αυτοί δημοσιογράφοι είχαν την ευθύνη για τη λειτουργία του ενημερωτικού τομέα.
---
Να δώσει τις άδειες το ΕΣΡ
και “να τους ταράξει στη νομιμότητα”!

του Βασίλη Κουφόπουλου

Σε ένα κρίσιμο σημείο βρίσκεται η υπόθεση της αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών. Η άρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη να συναινέσει στο ΕΣΡ και να εφαρμόσει τους νόμους και το Σύνταγμα προξενεί ερωτηματικά για τους στόχους του νέου προέδρου της ΝΔ. Είναι σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα τόσο μεγάλος ο βαθμός εξάρτησης του κόμματος από τα διαπλεκόμενα συμφέροντα -για να θυμηθούμε τον όρο του πατρός του- ώστε να είναι υποχρεωμένος να μην σέβεται τους θεσμούς της χώρας.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ στο http://media-industry.blogspot.gr/
---
Ραντεβού Παπά και με τους διαφημιστές

Ο Υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, συναντήθηκε σήμερα το απόγευμα και με τη διοίκηση της Ένωσης Εταιρειών Διαφήμισης και Επικοινωνίας Ελλάδος (ΕΔΕΕ).

Ο Υπουργός Επικρατείας είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί σχετικά με την πορεία της διαφημιστικής αγοράς και τον τρόπο που αυτή επηρεάζει τη διαμόρφωση του τηλεοπτικού τοπίου.
---
Μήνυση για κλοπή δικαιωμάτων
πνευματικής ιδιοκτησίας κατά του
Διεθνούς Πρακτορείου Ειδήσεων
Associated Press

Δύο γνωστοί φωτοειδησεογράφοι, ο Νικόλαος Γιακουμίδης και ο Δημήτρης Μεσσίνης, κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης κατά του Διεθνούς Πρακτορείου Ειδήσεων Associated Press για κλοπή δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας χιλιάδων φωτογραφιών, εμπορικής αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, κάνοντας χρήση αυτών χωρίς την προαπαιτούμενη άδεια που προβλέπει ο νόμος 2121/1993.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ
---
Πρώτος ο Γ.Παπαδάκης

Ο Γιώργος Παπαδάκης και η δημοσιογραφική του ομάδα έφεραν για ακόμη μια φορά την εκπομπή «ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ», στις πρώτες θέσεις της προτίμησης του τηλεοπτικού κοινού στο σύνολο των ενημερωτικών εκπομπών. Ειδικότερα τον πρώτο μήνα του 2016 στο σύνολο του κοινού η εκπομπή προηγήθηκε με μερίδιο 29,4% και στο κοινό 15-44 με 18,5%.

Στη ζώνη μετάδοσής του, το «ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ», διατήρησε την πρωτιά και για όλη τη διάρκεια της σεζόν (Οκτώβριος 2015 – Ιανουάριος 2016), στο σύνολο των ενημερωτικών εκπομπών, με μερίδιο τηλεθέασης 29,3% στο σύνολο του κοινού και 18,7% στο δυναμικό κοινό 15-44.
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου