Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

... Ν. Παππάς - "μπαράζ" συναντήσεων - ΕΤΙΤΑ ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Συζήτηση και με την ΕΤΙΤΑ

Σημείωμα σχετικά με τη συνάντηση του Υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά με την ΕΤΙΤΑ

Ο Υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, συναντήθηκε σήμερα το απόγευμα με την ηγεσία της Ένωσης Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής (ΕΤΙΤΑ).

Ο Υπουργός Επικρατείας είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις σχετικά με το τηλεοπτικό τοπίο που θα διαμορφωθεί την επομένη της αδειοδότησης των ιδιωτικών καναλιών, μετά από 25 χρόνια λειτουργίας με προσωρινές άδειες.

Από την πλευρά της ΕΤΙΤΑ τονίστηκαν, μεταξύ άλλων, τα εξής:
  • Η ιδιαίτερα θετική της στάση απέναντι στην εφαρμογή του νόμου για τα media, όπως έχει ψηφιστεί από τη Βουλή και, κυρίως, στο τμήμα του που ορίζει κατώτατα όρια αριθμού εργαζομένων για όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό για τις άδειες.
  • Η ανησυχία της σχετικά με τον κίνδυνο δόλιας πτώχευσης εκ μέρους των υφιστάμενων επιχειρήσεων τηλεοπτικών σταθμών, προκειμένου να απαλλαγούν από υποχρεώσεις και εργαζόμενους. Στο σημείο αυτό, ο Υπουργός Επικρατείας ανέλυσε όλες τις ασφαλιστικές δικλείδες που έχουν ενταχθεί στο νέο νόμο και αποτρέπουν πλήρως τέτοια φαινόμενα.
  • Η ανεργία που ήδη μαστίζει τον κλάδο, όλα τα τελευταία χρόνια, η οποία όπως αναφέρθηκε ξεπερνά το 30%.
Επίσης, οι εκπρόσωποι των τεχνικών υπογράμμισαν την ανάγκη να καταστούν υποχρεωτικές οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας και να επανέλθει η άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.

Στη συνάντηση έλαβαν μέρος ο Πρόεδρος της ΕΤΙΤΑ κ. Γιώργος Σκεπετζάκης, ο Πρόεδρος της ΕΤΙΤΒΕ (Βορείου Ελλάδος) κ. Γιώργος Παπαδόπουλος και ο νομικός σύμβουλος κ. Δημήτρης Περπατάρης.
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου