Παρασκευή, 11 Αυγούστου 2017

Οι εργαζόμενοι στα Πρακτορεία είναι αποφασισμένοι...

*
Ένωση Προσωπικού
Πρακτορείων Εφημερίδων
Αθηνών
***
*

Με οργανωμένο αγώνα
απαντάμε στην εργοδοτική αυθαιρεσία !!!Απέναντι στα εργοδοτικά τερτίπια, απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία, στους επιχειρηματικούς ανταγωνισμούς και στα παιχνίδια μετακινήσεων των εκδοτών από το ένα πρακτορείο στο άλλο, οι εργαζόμενοι στα πρακτορεία Τύπου, έχουμε να πούμε τα εξής:
  • Δεν είμαστε διατεθειμένοι να τους αφήσουμε να παίζουν παιχνίδια στις πλάτες μας. Είναι βαθιά γελασμένος όποιος πιστεύει ότι μπορεί να παίξει με το ψωμί 200 οικογενειών και πολύ περισσότερο γελασμένος όποιος νομίζει ότι η μαζική μετακίνηση εντύπων από το ένα στο άλλο πρακτορείο λύνει το πρόβλημά τους.
  • Έχουμε πει και δείξει με τις πράξεις μας, ότι τα δύο πρακτορεία Τύπου λειτουργούσαν και λειτουργούν ως «ένα» και έτσι τα βλέπουμε.
  • Η μεταβίβαση της επιχείρησης που έγινε με την ξαφνική και μαζική ανάθεση της διανομής όλων των εντύπων από την «Ευρώπη» στο «Άργος», συνεπάγεται την υποχρέωση του νέου εργοδότη να διατηρήσει στο ακέραιο (χωρίς καμία απόλυση), όλες τις θέσεις εργασίας με όλα τα δικαιώματα!
  • Αναμένουμε από τη διοίκηση της «Ευρώπης» να πάρει θέση και να πληροφορήσει υπεύθυνα τους εργαζόμενους για τα σχέδιά της στην τριμερή που θα οριστεί από το υπουργείο Εργασίας. Εκεί θα είμαστε όλοι οι εργαζόμενοι να δείξουμε με την παρουσία μας την αποφασιστικότητά μας.
  • Κάνουμε σαφές ότι διεκδικούμε όλες τις θέσεις εργασίας μας, με όλα τα δικαιώματά μας. Θα αγωνιστούμε για αυτό με κάθε τρόπο.
Είναι φανερό πλέον τι εννοεί η κυβέρνηση όταν μιλάει για ανάπτυξη. Ανάπτυξη για τα κέρδη των εκδοτών, των μεγαλοκατασκευαστών, των εφοπλιστών. Ανάπτυξη χτισμένη πάνω στα αποκαΐδια των θέσεων εργασίας μας και των δικαιωμάτων μας, με μισθούς 200 και 300 € .

Εμείς θα τους χαλάσουμε τα σχέδια! Θα είμαστε μπροστά σε κυβέρνηση και εργοδότες μέχρι να δικαιωθούμε. Επόμενο αγωνιστικό ραντεβού στο υπουργείο Εργασίας.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου