Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017

Πατρίκιοι και πληβείοι στο νέο ΔΟM

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Η αθέτηση των δεσμεύσεων,
το bullying και ο αρχισυντάκτης
που έγινε ρεπόρτερ του «ελεύθερου»


Μόνο «προνομιούχοι» εντός ή εκτός εισαγωγικών δεν ήταν οι πρώην εργαζόμενοι του ΔΟΛ – περίπου 18 με 20 δημοσιογράφοι, που αποχώρησαν το Πάσχα από ΤΟ ΒΗΜΑ και ΤΑ ΝΕΑ πριν πέντε μήνες δηλαδή, για να εργαστούν τότε στην «Ελευθερία του Τύπου» που άνοιξε ο Βαγγέλης Μαρινάκης… Και σήμερα επέστρεψαν στις εφημερίδες του ιστορικού οργανισμού, που εν τω μεταξύ εξαγόρασε ο εφοπλιστής.

Με εξαίρεση τη δέσμευση (μετά την εξαγορά του ΔΟΛ) ότι θα επιστρέψουν στις θέσεις που είχαν πριν εγκαταλείψουν τον οργανισμό για τη νέα εφημερίδα… όλα τα υπόλοιπα πήγαν περίπατο! Το σημαντικότερο όμως όλων, ακόμη και από την έλλειψη ενημέρωσης, τη μείωση των αποδοχών τους, αλλά και τις δυσμενέστερες συνθήκες που καλούνται να εργαστούν… είναι ότι επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι τους για την αντιμετώπιση που θα τους επιφύλασσαν οι παλιοί συνάδελφοι τους!

Μπορεί λοιπόν η λέξη bullying να είναι υπερβολική… ωστόσο μεμονωμένες ήταν οι περιπτώσεις όσων χάρηκαν με την επιστροφή των παλιών συναδέλφων τους.

Ανεξάρτητα όμως και από την υποδοχή ή τις συμπεριφορές…

Για να επιστρέψουμε στην αρχική διαπίστωση ότι μόνο κατ’ ευφημισμό είναι προνομιούχοι όσοι αποχώρησαν από τον ΔΟΛ για την «Ελευθερία του Τύπου» και επέστρεψαν μετά την εξαγορά του οργανισμού από τον πρόεδρο του Ολυμπιακού… αρκεί κανείς να εστιάσει στην περίπτωση του πολιτικού συντάκτη Άρη Ραβανού για να αντιληφθεί τη μεταχείριση που επιφύλασσε η διοίκηση της νέας εταιρίας κάτω από την οποία βρίσκεται πλέον ο ΔΟΛ.

Ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος πριν αποχωρήσει από ΤΟ ΒΗΜΑ για τη νέα εφημερίδα του Πειραιά κάλυπτε το ρεπορτάζ της ΝΔ… Οταν λοιπόν συμφώνησε να συνεργαστεί με την «Ελευθερία του Τύπου» ανέλαβε αρχισυντάκτης του πολιτικού ρεπορτάζ… Και τώρα που επέστρεψε (στον νέο ΔΟΛ), όχι μόνο δεν διατήρησε τη θέση του αρχισυντάκτη, αλλά ούτε καν αυτή του ρεπόρτερ του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης!

Στην ουσία ο δημοσιογράφος με την επιστροφή του υποβαθμίστηκε, αφού εργάζεται πλέον και για τα δυο φύλλα (ΝΕΑ και ΒΗΜΑ) στο «ελεύθερο» πολιτικό ρεπορτάζ!

Η περίπτωση όμως του Άρη Ραβανού δεν είναι η μόνη… αντίστοιχη υποβάθμιση έχουν υποστεί κι άλλοι δημοσιογράφοι ή στελέχη της νέας εφημερίδας που επέστρεψαν στον ΔΟΛ!

Είναι προφανές ότι η διοίκηση των δυο ιστορικών εφημερίδων του οργανισμού που συνεχίζουν να έχουν την ευθύνη της έκδοσης τους, παρά το γεγονός ότι δεν είχαν καμία πρόσβαση στο περιβάλλον Μαρινάκη κατάφεραν να διατηρήσουν τη θέση τους και επιπλέον να επιβάλλουν τις απόψεις και τους ανθρώπους τους!

Με άλλα λόγια έχουν καταφέρει μια σημαντική νίκη, εκτός του ότι κατάφεραν να κρατήσουν ζωντανές τις εφημερίδες. Ενδεχομένως λοιπόν το τελευταίο να ήταν και ο λόγος της επιβράβευσης τους… μιας και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ήταν άθλος αυτό που έκαναν… αλλά και το νέο σύστημα (βλ. Μαρινάκη) δεν είχε εναλλακτική πρόταση!
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου