Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017

Real Group - η χαμένη οικονομική αξιοπιστία - αποχωρήσεις

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Νέα, σημαντική, αποχώρηση από Real


Απώλεια για τον σταθμό μετά την χαμένη (προσωρινά;) πρωτιά

Οι αποχωρήσεις από το συγκρότημα του Real συνεχίζονται, όπως συνεχίζονται τα προβλήματα στον δημοσιογραφικό οργανισμό τού Αμαρουσίου. Μετά τον Γιώργο Χουδαλάκη, που εγκατέλειψε τον Real fm για το ραδιόφωνο των Παραπολιτικών, ήρθε η ώρα της φυγής για τον Ιωσήφ Καλαμαράκη, τον πολύ καλό (και συμπαθέστατο) μουσικό παραγωγό που είναι ιδιαίτερα αγαπητός μεταξύ των ακροατών.

Ο Καλαμαράκης είχε τη μουσική επιμέλεια στις πρωινές εκπομπές τού σταθμού, αλλά ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίαζαν τα πλούσια μουσικά αφιερώματά του τα βράδια των Σαββατοκύριακων, στα οποία υπήρχε και δημοφιλές ραδιοπαιχνίδι με ηχητικά αποσπάσματα από παλιές ελληνικές ταινίες. Ένα παιχνίδι ευχάριστο που εμφάνιζε υψηλές, για τη μέρα και την ώρα, ακροαματικότητας. Ο Ιωσήφ Καλαμαράκης υπήρξε στον Real στενός συνεργάτης τού Γιώργου Τράγκα (στην φωτογραφία μαζί) και όταν ο τελευταίος αποχώρησε για τα Παραπολιτικά ακολούθησε έντονη φημολογία ότι θα αποχωρούσε και εκείνος.

Δεν ήταν απλή φήμη;
Ενδεχομένως αυτό να μην ήταν απλή φήμη αλλά δρομολογημένη απόφαση, την οποία τελικά άλλαξε ο Καλαμαράκης και, προς τιμή του, παρέμεινε στο Μαρούσι παρά τα προβλήματα. Αλλά πώς να συνεχίσει κάποιος σε ένα συγκρότημα που χρωστάει σε όποιον γράφει, μιλάει, τραγουδάει, δανείζει και ασφαλίζει –για να μην ξεχνάμε τις τράπεζες και τα ταμεία.

Έτσι χάνονται οι πρωτιές
Οι αποχωρήσεις Χουδαλάκη-Καλαμαράκη ήρθαν λίγο καιρό μετά την καταγραφή τής απώλειας της κορυφής για τον Real fm στον πίνακα με τις ακροαματικότητες, κάτι που έγινε για πρώτη φορά από τότε που ο σταθμός του Νίκου Χατζηνικολάου εκτόπισε και ξεπέρασε τον πανίσχυρο Σκάι του Αλαφούζου. Ήταν μια πρωτιά που κατακτήθηκε με την καλή στελέχωση από παραγωγούς, τη δυνατή ενημέρωση, την πολυφωνία και, από διαχειριστική πλευρά, με την οικονομική αξιοπιστία του Real Group. Στοιχείο που αργά και σταθερά χάθηκε, χωρίς, βέβαια, να φταίνε μόνο και κυρίως τα κάπιταλ κοντρόλ, στα οποία φορτώνουν οι υπεύθυνοι του γκρουπ την οικονομική κατρακύλα.

Αρχίζει ο Λυριτζής
Στον αντίποδα των αποχωρήσεων, βέβαια, υπάρχει η συνεργασία με τον Βασίλη Λυριτζή που θα αποτελέσει νέο ραδιοφωνικό δίδυμο στον Real με τον Δημήτρη Καμπουράκη. Ήδη «παίζει» το διαφημιστικό τρέιλερ για την κοινή εμφάνισή τους από τη ερχόμενη Δευτέρα, κάθε μέρα από τις 7 έως τις 10 το πρωί.

---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου