Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017

MEGA - η ακατανόητη στάση των δημοσιογράφων του σταθμού

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Η τελευταία ευκαιρία
των εργαζομένων του MEGA


Διαβάζουμε στο enimerosi24.gr:

Ακατανόητη είναι πλέον η στάση των δημοσιογράφων του MEGA (όσων τουλάχιστον έχουν απομείνει στο κανάλι) να αρνούνται με αστεία επιχειρήματα τη συμμετοχή τους στη γενική συνέλευση των εργαζομένων.


Για παράδειγμα σήμερα στη μια το μεσημέρι που είναι προγραμματισμένη γενική συνέλευση τεχνικών και διοικητικών… μια εξαιρετικά κρίσιμη συνέλευση… οι δημοσιογράφοι δεν θα συμμετάσχουν με το πρόσχημα ότι υπάρχει κινητικότητα από την πλευρά των μετόχων και δεν πρόκειται να συρθούν από τους υπόλοιπους συναδέλφους τους σε μια διαδικασία που έχει στόχο να επικαιροποιήσει τις κινήσεις τους και να συντονίσει τη δράση τους. Λες και υπάρχει περίπτωση μετά από 17 μήνες να κατηγορηθούν οι εργαζόμενοι ότι έριξαν «μαύρο» στο κανάλι!

Ανεξάρτητα όμως από τις επιμέρους διαφωνίες μεταξύ των εργαζομένων… Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η μπάλα είναι πλέον στο γήπεδο τους. Οι εργαζόμενοι του καναλιού επιδεικτικά και έντονα μόνοι στον αγώνα που δίνουν όλους αυτούς τους μήνες… είναι οι μόνοι αυτήν την κομβική στιγμή που μπορούν με συντονισμένες και αξιοπρεπείς δράσεις να πιέσουν τους μετόχους και να τους αναγκάσουν να τρέξουν τις διαδικασίες προς όφελος τους και προς όφελος της σωτηρίας του καναλιού.

Σε αυτήν τη σημαντική στιγμή με την είσοδο δυο νέων μετόχων, λίγο μετά την κάλυψη των κενών θέσεων στο ΔΣ της εταιρίας και λίγο πριν το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες… οι εργαζόμενοι οφείλουν να πιέσουν αφόρητα και με τη δύναμη που έχουν στα χέρια τους, ώστε ο κάθε ένας από τους μετόχους να αναλάβει τις ευθύνες του… για να μπει ένα τέλος σε αυτήν την ιδιότυπη ομηρία ενός και πλέον χρόνου. Άλλωστε μιλάμε για το μεγαλύτερο κανάλι με το ισχυρότερο brand name, με τους πιο πλούσιους μετόχους, με το μικρότερο δανεισμό και με την πιο πλούσια ταινιοθήκη! Ποιο είναι λοιπόν το πρόβλημα που το κανάλι δεν λειτουργεί; Ας βγει δημόσια ο καθένας να τοποθετηθεί, για ποιον λόγο οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι και το κανάλι σε καταστολή!

Συμπερασματικά, λοιπόν, οι εργαζόμενοι στην ουσία έχουν μια τελευταία ευκαιρία με τη δράση τους να προκαλέσουν τις εξελίξεις και κυρίως να τις επισπεύσουν… Πάνω από όλα όμως, έχουν μια τελευταία ευκαιρία πριν την προκήρυξη του διαγωνισμού για τις άδειες να αντισταθούν στα όποια σχέδια των μετόχων και να επιβάλλουν τη δική τους ατζέντα και το δικό τους χρόνο!

---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου