Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019

«Στο σφυρί» το σπίτι του Φώτη Μπόμπολα

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Πριν τέσσερις μέρες αναρτήθηκε
ο πλειστηριασμός του ''πύργου''
της οικογένειας Μπόμπολα στο Παλαιό Ψυχικό


"Στο σφυρί" βγαίνει στις 11 Σεπτεμβρίου 2019 η μεζονέτα του Φώτη Μπόμπολα στο Παλαιό Ψυχικό, για χρέη ύψους 500.000 ευρώ. Πρόκειται για διατηρητέα, λιθόκτιστη μεζονέτα, με υπόγειο και ημιυπόγειο, περίπου 800 τετραγωνικών μέτρων, χτισμένη σε οικόπεδο 1.200 τετραγωνικών μέτρων.

Το ακίνητο διαθέτει πισίνα 57 τετραγωνικών και η τιμή πρώτης προσφοράς, για την έναρξη του πλειστηριασμού έχει οριστεί στα 4.200.000 ευρώ. Η οικοδόμησή του ξεκίνησε το 1927 και σταδιακά προστέθηκαν και άλλα κτίσματα, ενώ το 2000 το κτίριο κηρύχτηκε διατηρητέο.

Ο συγκεκριμένος πλειστηριασμός, που αναρτήθηκε πριν τέσσερις μέρες στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα eauction, δεν είναι ο πρώτος για τη γνωστή εκδοτική οικογένεια.

Στις 26 Ιουλίου του 2017 ολοκληρώθηκε, στο Ειρηνοδικείο Αθηνών, η διαδικασία αναγκαστικού πλειστηριασμού περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας "Πήγασος", της εκδοτικής επιχείρησης της οικογένειας Μπόμπολα, η οποία βρέθηκε στα χέρια των τραπεζών για χρέη 160 εκατομμυρίων ευρώ. Τον έλεγχο της εταιρείας είχε, περίπου, από το 2000 και μετά, ο Φώτης Μπόμπολας, ο οποίος ήταν και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλός της.

Η διαδικασία του πλειστηριασμού ανέδειξε την εταιρία του Ιβάν Σαββίδη κάτοχο των εφημερίδων του Ομίλου. "Έθνος" και "Έθνος της Κυριακής" πέρασαν στα χέρια του, έναντι 3 εκατομμυρίων ευρώ και η οικονομική εφημερίδα "Ημερησία" με προσφορά 580.000 ευρώ.

Στον ίδιο πλειστηριασμό, η εταιρεία παραγωγής "Άνωση" πέρασε στα χέρια του δικηγόρου Χρήστου Χατζαρίδη, που κατέθεσε προσφορά ύψους 25.000 ευρώ.

Για άλλες μετοχές που κατέχει η "Πήγασος", πλην εκείνων του τηλεοπτικού σταθμού »Mega» που ήταν εκτός διαδικασίας, δεν κατατέθηκε καμία προσφορά.


Η αρχή του τέλους για τον "Πήγασο"

Οι τίτλοι τέλους για τη συγκεκριμένη εταιρεία είχαν πέσει πολύ νωρίτερα. Ο Γιώργος Μπόμπολας είχε παραδώσει τον έλεγχό της στο μεγαλύτερό του γιο από τις αρχές του 2000. Η ολοένα μεγαλύτερη εμπλοκή του Φώτη Μπόμπολα στην οικογενειακή μιντιακή επιχείρηση και διαχειριστικά λάθη, εκτός από τους σοβαρούς διαπληκτισμούς ανάμεσα σε πατέρα και γιο, είχαν ως αποτέλεσμα τα δάνεια να γίνουν… βουνό και η "Πήγασος" να έχει ρεκόρ αρνητικών κεφαλαίων και να χρωστάει στις τράπεζες 161,9 εκατομμύρια ευρώ, από τα οποία σε καθυστέρηση πάνω από τρεις μήνες ήταν τα 103,8 εκατομμύρια, σύμφωνα με τα στοιχεία του Οκτωβρίου 2016.

Αυτό που απομένει να φανεί είναι αν τελικά ο κ. Φώτης Μπόμπολας θα καταφέρει να σώσει ο ίδιος το σπίτι πριν αυτό βγει σε πλειστηριασμό.

---
---
*

2 σχόλια:

  1. Να τον σώσει ο φιλος του αλε6 τοσο σπρωξιμο Του εκανε ο φωταρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα λεφτά να τα παρουν οι εργαζόμενοι που τους φεσωσε.και στην ίριδα που κουμαντο κανει αυτος ακομα και τα τσομπανοσκυλα του

    ΑπάντησηΔιαγραφή