Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019

ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Παρέμβαση ΕΤΙΤΒΕ
για Μακεδονία TV - ANT1

Παρέμβαση στο ΕΣΡ από την ΕΤΙΤΒΕ για τη σχέση του ΑΝΤ1 με το Μακεδονία TV. Σε επιστολή της η ένωση τεχνικών Θεσσαλονίκης κάνει λόγο για ανταλλαγή προσωπικού, μηχανημάτων και τηλεοπτικού υλικού.

Διάταξη στο Σύνταγμα υπέρ ΕΡΤ
για να μην επιστρέψει το λουκέτο!

Πως η ΕΡΤ μπορεί να προστατευτεί από ένα νέο λουκέτο. Η πλέον σίγουρη λύση είναι σύμφωνα με έγκριτους νομικούς η ψήφιση ρητής διάταξης στο Σύνταγμα που θα προβλέπει τη διαρκή λειτουργία της. Θυμίζουμε πως υπάρχει απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ η οποία κατέληξε στη θέση πως το δημόσιο, δεν ήταν υποχρεωμένο να ελέγχει ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο, ενώ το ίδιο διάστημα (2013-14) οι ιδιωτικοί σταθμοί εξέπεμπαν παράνομα. Μέσα στο επόμενο δίμηνο αναμένεται η έκδοση της απόφασης του Ευρωδικαστηρίου, επί της προσφυγής της ΠΟΣΠΕΡΤ κατά του λουκέτου από την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου. Σημειώνεται πως το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, απέστειλε τη θέση του, προ μηνών, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας το κλείσιμο του φορέα.

Διάλογος για τη διάσωση του Τύπου

Εντός της εβδομάδας αναμένεται μια συνάντηση για την ενίσχυση των έντυπων εκδόσεων των εφημερίδων. Από την μια πλευρά θα βρεθούν οι υπουργοί Ευκλείδης Τσακαλώτος, Νίκος Παππάς και Λευτέρης Κρέτσος και από την άλλη η ΕΣΗΕΑ και η ΕΙΗΕΑ και θα συζητήσουν επί της κυβερνητικής πρότασης για τη διάσωση του Τύπου. 

Επανέρχεται η συνεργασία
της ΕΡΤ με το ARTE!

Τη συνεργασία της με το γαλλογερμανικό κανάλι ARTE ανανεώνει μετά από έξι χρόνια η ΕΡΤ, με στόχο τη συμπαραγωγή πολιτιστικού περιεχομένου υψηλών προδιαγραφών για την τηλεόραση και το διαδίκτυο. Πρόκειται για μια σημαντική κίνηση που ενισχύει σημαντικά την ΕΡΤ, στον τομέα της παραγωγής και επαναφέρει το φορέα στην καρδιά των ευρωπαϊκών τηλεοπτικών δικτύων.

Είσοδος του δικτύου
Max Media στην ελληνική αγορά

Προοπτικές αύξησης της διαφημιστικής αγοράς βλέπουν οι ξένοι όμιλοι στην Ελλάδα. Ενδεικτικό είναι πως στην ελληνική αγορά μπήκε για πρώτη φορά το διεθνές δίκτυο media agencies Max Media, που διαχειρίζεται παγκοσμίως κονδύλια ύψους 15 δισ. δολαρίων και έχει ήδη παρουσία σε 15 χώρες.

Πρώτη η «Καθημερινή» τον Ιανουάριο

Η «Καθημερινή» την Κυριακή 3/2 πούλησε 54.796 φύλλα από 53.418 που είχε στις 27/1, ήτοι 1.378 φύλλα περισσότερα. Στην κυκλοφορία της συμπεριλαμβάνονται και οι συνδρομές.
Τον Ιανουάριο ο μέσος όρος των 11 κυριακάτικων εφημερίδων ήταν 205.781 φύλλα. Ανά εφημερίδα ήταν: «Καθημερινή» 55.142, «Πρώτο Θέμα» 49.273, «Βήμα» 46.365, «Έθνος» 22.300, «Τύπος» 10.860, «Δημοκρατία» 9.323, «Kontra News» 5.070, «Ελεύθερη Ώρα» 3.005, «Αυγή» 2.995, «ΠΑΡΟΝ» 1.395 και «Λόγος» 53.
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου