Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019

Περιπλάνηση στον κόσμο της πεζογραφίας και της ποίησης

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Ψηφιδωτό λέξεων, καθημερινά,
από γνωστούς ηθοποιούς στην ΕΡΤ


Μία περιπλάνηση στον κόσμο της πεζογραφίας και της ποίησης, με τις φωνές εκλεκτών ηθοποιών του θεάτρου, προσφέρει στους ακροατές του το Δεύτερο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, Δευτέρα με Παρασκευή στις 11 το πρωί και σε επανάληψη στις 18.00. Οι ηθοποιοί, ανταποκρινόμενοι με αγάπη στην πρόσκληση της δημόσιας ραδιοφωνίας, αποδίδουν είτε ένα σύντομο απόσπασμα από ένα λογοτεχνικό έργο της επιλογής τους είτε ένα αγαπημένο ποίημά τους. Πολύτιμο υλικό καταγραφής, που στη συνέχεια θα εμπλουτίσει το αρχείο της ΕΡΤ με βασικούς εκπροσώπους της σύγχρονης θεατρικής δράσης.

Οι επιλογές τους γέννησαν ένα ενδιαφέρον μωσαϊκό ρευμάτων και εποχών, με έργα και ποιήματα κλασικά αλλά και σύγχρονα, ένα ψηφιδωτό λέξεων και σκέψεων που έρχεται να μας συναντήσει για να μας μιλήσει για τον έρωτα, το ψέμα, την απώλεια, την ελπίδα, τη μοναξιά, με λίγα λόγια για την ίδια τη ζωή.

Στο αφιέρωμα συμμετέχουν κατά αλφαβητική σειρά οι: Μυρτώ Αλικάκη, Ορφέας Αυγουστίδης, Κάτια Γέρου, Στεφανία Γουλιώτη, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Ευγενία Δημητροπούλου, Μαρία Κίτσου, Δημήτρης Λάλος, Όλια Λαζαρίδου (φωτογραφία), Κατερίνα Λέχου, Δημήτρης Λιγνάδης, Χρήστος Λούλης, Στέλιος Μάινας, Μάξιμος Μουμούρης, Μέμος Μπεγνής, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Γωγώ Μπρέμπου, Λένα Παπαληγούρα, Ιωάννα Παππά, Βάνα Πεφάνη, Γιώργος Πυρπασόπουλος, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Γιάννης Στάνκογλου, Γιώτα Φέστα, Λυδία Φωτοπούλου, Δήμητρα Χατούπη, Αιμίλιος Χειλάκης, Νίκος Ψαρράς (...)

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΕΔΩ
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου