Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019

ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα

*
Ανασυγκρότηση
***
*


Νέος βασικός μέτοχος στην Άργος ΑΕ

Νέα δεδομένα και στη διανομή του Τύπου. Με την έρευνα της Επιτροπής Ανταγωνισμού σε εξέλιξη, κατεγράφησαν δύο αλλαγές στη μετοχική σύνθεση. Ποσοστό 14,8% από το μερίδιο του Βαγγέλη Μαρινάκη και το 18% των μετοχών της εταιρείας Πρώτο Θέμα ΑΕ πουλήθηκαν στην Νίκη Εκδοτική ΑΕ των αδελφών Σμυρνιωτάκη. Μετά και τις δύο αυτές πωλήσεις η Νίκη Εκδοτική ΑΕ είναι ο νέος βασικός μέτοχος στην εταιρεία με ποσοστό που υπερβαίνει το 32,8%.

Επενδύει κι άλλο σε αθλητικά γεγονότα η ΕΡΤ

Νέες συμφωνίες αθλητικού προγράμματος για την ΕΡΤ. Η κρατική ραδιοτηλεόραση κινείται για την απόκτηση των δικαιωμάτων του FIBA International Cup για το 2019, της Basket League για τις σεζόν 2018 – 19 και 2019 – 2020, του διεθνούς τουρνουά τένις Ρολάν Γκαρός για τα έτη 2019, 2020 και 2021. Επιπλέον, πρόκειται να ανανεώσει τη συνεργασία της με τον ΣΕΓΑΣ ως το 2022, ενώ απέκτησε εκ νέου τα δικαιώματα του διεθνούς meeting στίβου Diamond League και της διοργάνωσης European Games. Θυμίζουμε πως είναι ενεργές οι διαπραγματεύσεις για τη συνεργασία της ΕΡΤ με την Cosmote TV, με σημείο αναφοράς τα δικαιώματα της Formula 1, που εξασφάλισε η κρατική ραδιοτηλεόραση.

H ΑΕΜΑΡ αναβαθμίζει την έρευνα
ραδιοφωνικής ακροαματικότητας

Δόθηκε η εκκίνηση στη νέα έρευνα ραδιοφωνικής ακροαματικότητας της ΑΕΜΑΡ, την οποία διεξάγουν οι εταιρείες MRB HELLAS και GLOBAL LINK μετά από την πρόσφατη διαγωνιστική διαδικασία, με τη συνεργασία και επιστημονική εποπτεία ομάδας εμπειρογνωμόνων του Παντείου Πανεπιστημίου.

Έρχεται η ΚΥΑ για την ΕΡΤ

Σε αλλαγές προχώρησε σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο εργασίας στο περιεχόμενο της ΚΥΑ, για το συμψηφισμό αποζημιώσεων και αμοιβών των εργαζομένων στην ΕΡΤ από το λουκέτο του 2013. Πληροφορίες αναφέρουν πως το βάρος των υποχρεώσεων θα κληθούν να πληρώσουν όσοι εργαζόμενοι βρήκαν εργασία εκτός ΜΜΕ (πχ ταξί), ενώ και η ΕΡΤ θα κληθεί να πληρώσει αυξημένες εισφορές της τάξης του 1.350.000 ευρώ.

Νέα ένταση στο ΑΠΕ

Νέα ένταση στο Αθηναϊκό Πρακτορείο καθώς η περίφημη άρση της αδικίας για τους εργαζόμενους με δελτίο παροχής έχει σκαλώσει στα οικονομικά. Ενώ η κυβέρνηση πέρασε την τροπολογία για τη δυνατότητα «προσλήψεων» με συμβάσεις αορίστου χρόνου για 58 δημοσιογράφους που αμείβονται με δελτίο παροχής, το ΑΠΕ δεν προχωρά στην πρόσληψή τους! Το ζήτημα έφθασε στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ που καλεί εκ νέου τον γενικό διευθυντή για εξηγήσεις. Στο ΑΠΕ υπάρχει ανοιχτό και το ζήτημα των ανταποκριτών τους οποίους η διοίκηση του Πρακτορείου θέλει να μετατρέψει σε συνεργάτες με δελτίο παροχής. Επιλογή που έχει ξεσηκώσει πολλές αντιδράσεις από τους ανταποκριτές του Πρακτορείου που ζητάνε ισότιμη μεταχείριση.

Μετοχολόγια ενόψει

Ξεκινάει ο έλεγχος των μετοχολογίων των τηλεοπτικών και των ραδιοφωνικών εταιρειών από το ΕΣΡ, πλην των αδειοδοτημένων. Σύμφωνα με απόφαση της Ολομελείας του Ε.Σ.Ρ. (12.2.2019) η ετήσια υποβολή στοιχείων στο Τμήμα Διαφάνειας του Ε.Σ.Ρ. από τους τηλεοπτικούς παρόχους περιφερειακής εμβέλειας και τους μη ενημερωτικούς παρόχους εθνικής εμβέλειας θα γίνει μέχρι τη Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019.
Οι ραδιοφωνικοί σταθμοί πάλι καλούνται να ενημερώσουν το Μητρώο Επιχειρήσεων του Τμήματος Ελέγχου Διαφάνειας του ΕΣΡ από την περασμένη Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου. 


Παραιτήθηκε,
ύστερα από 22 χρόνια
στο ΒΗΜΑ, η Ελευθερία Κόλλια

Η δημοσιογράφος δημοσιοποίησε την αποχώρησή της από την εφημερίδα

της Αλτερ Εγκο, γράφοντας στα σόσιαλ μίντια:
"Στο «Βήμα», με προσέλαβε ο Σταύρος Ψυχάρης, το 1997 – συμπτωματικά, Φεβρουάριος ήταν και τότε. Μόλις το μεσημέρι, δήλωσα την παραίτηση μου από την εφημερίδα. Ήταν δύσκολη η απόφαση, μα και επιβεβλημένη πια, στα δικά μου μάτια. Οι λόγοι δεν έχουν και τόσο μεγάλη σημασία. «No explain, no complain», που λένε και οι φίλοι μας οι Άγγλοι.
Η ανάρτηση δεν έχει χαρακτήρα ρέκβιεμ, παρότι όλοι οι «αποχωρισμοί», την έχουν τη μικρή τους θλίψη. Κι εξάλλου, δε χωράνε 22 χρόνια σε πέντε αράδες του f/b. Συγχωράτε με, αλλά είμαι της παλιάς σχολής, και θα χρειαζόμουν «σεντόνια» για να αφηγηθώ εμπειρίες και μυθικά κουτσομπολιά, να περιγράψω εντυπώσεις, επιτυχίες και ταλαιπώριες. Οπότε, θα περιοριστώ στο να ενημερώσω φίλους, συναδέλφους, συνεργάτες, ότι η δημοσιογραφία συνεχίζεται, αποκλειστικά πλέον, μέσα από το περιβάλλον του Protagon. Θέλω να πιστεύω ότι έχω την ευχή σας για τα μελλούμενα".
---
Τυπολογίες
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου