Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019

Η χρονοκάψουλα είχε ένα ραδιόφωνο - Ράδιο 5

*
Ανασυγκρότηση
***
*


του Διονύση Βραϊμάκη

Και ξαφνικά από το μακρινό επαγγελματικό παρελθόν ήρθε ένα απρόσμενο βιντεάκι: 1989, Κερατσίνι (γωνία Μικράς Ασίας και Παπαναστασίου), ένας από τους πρώτους ραδιοφωνικούς σταθμούς όταν τα ερτζιανά άνοιξαν τις πόρτες τους και έστρωσαν χαλιά και για μη κρατικά ραδιοφωνικά κανάλια. Ήταν το Ράδιο 5, το διαδημοτικό Ραδιόφωνο των πέντε Δήμων της Β' Πειραιά. Όχι οποιοδήποτε ραδιόφωνο, αλλά πολύ σημαντικό, επαγγελματικό παντού, σε όλους τους τομείς: στην Ενημέρωση, στη Μουσική, στην Ψυχαγωγία, στον Πολιτισμό, στην ηχοληψία, στον τεχνικό εξοπλισμό, στους χώρους. Άλλωστε η εποχή, με το πανίσχυρο τότε 9,84, τον Top fm τού ΔΟΛ, τον Σκάι, τον 902 κ.ά. δεν ήταν ούτε για ερασιτεχνισμούς ούτε για προχειρότητες.

Η χρονικάψουλα με το βιντεοσκοπημένο τρίλεπτο έφτασε με την ανάρτηση ενός ανθρώπου, επίσης από τα παλιά: του Τηλέμαχου Καραβία, μετέπειτα δήμαρχου Ιθάκης. Η οποία ανάρτηση είχε πολλούς αποδέκτες, πολλές «ετικέτες». Ανάμεσά τους ο Μάκης Διόγος, στενός συνεργάτης στο πολύ επιτυχημένο αθλητικό τμήμα του σταθμού - ένα τμήμα που είχε εκτιμηθεί από τον κόσμο και από την πιάτσα. Γιατί είναι σημαντικό να σε επιβραβεύει το κοινό, αλλά πολύ σημαντικό να σε έχει ψηλά το σινάφι, ο κόσμος με τον οποίο κινείσαι στον ίδιο χώρο, συμπάσχεις αλλά κάποιες φορές ΚΑΙ διαγκωνίζεσαι μαζί του.

Το πόσο μας εκτιμούσε για τη δουλειά που κάναμε αυτή η πιάτσα το θυμόμαστε και από μερικά αποκόμματα εφημερίδων που έχουμε κρατήσει από τα πολλά που γράφτηκαν τότε. Ένα από αυτά είναι από την Πρώτη, μια από τις ποιοτικές και σοβαρές εκδοτικές προσπάθειες που έχουν γίνει έξω από το στενά όρια του συστημικού Τύπου. Το σχόλιο (που δημοσιεύεται ως εικονογράφηση τούτου του θέματος) υπέγραψε ο επικεφαλής του αθλητικού τμήματος της Πρώτης, ο Χάρης Ξύδης, μετέπειτα ιδρυτής των επιτυχημένων Sportime και του Goal News (...)

ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΕΔΩ
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου