Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019

Τρίζει η καρέκλα του Κυριάκου Μητσοτάκη;

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Νέο σενάριο στη ΝΔ:
O Σαμαράς Πρωθυπουργός,
ο Άδωνις πρόεδρος στο κόμμα!
Τρελό; Όχι και τόσο…


του Γ. Λακόπουλου

Το σενάριο “ο Βενιζέλος αρχηγός της νέας Κεντροδεξιάς στη θέση της ΝΔ” είναι γνωστό - από το ΑΠ. Παράγοντες του κατεστημένου -που έχουν λόγο στα εσωτερικά του εκάστοτε πολιτικού φορέα της συντηρητικής παράταξης, από την προδικτατορική περίοδο ακόμη- έχουν απογοητευτεί από τις επιδόσεις, αλλά και από τις προθέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη και μεθοδεύουν την μετά από αυτόν εποχή.

Αν δεν υπήρχε το “δόγμα” Καραμανλή “αυτόν βγάλατε, με αυτόν θα πάτε στις εκλογές”, το σχέδιο “να το κάνουμε όπως το 1984 με τον Κώστα Μητσοτάκη” - ήτοι με …εισαγόμενο αρχηγό, θα είχε τεθεί ήδη σε εφαρμογή.

Τώρα μετατίθεται για αμέσως μετά τις εκλογές - καθώς κανείς σ’ αυτούς τους κύκλους δεν πιστεύει ότι η ΝΔ θα αναδειχθεί αυτοδύναμη, ώστε να εδραιωθεί ο Μητσοτάκης. Σε κάθε περίπτωση, με μικρή διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ ενεργοποιεί το σενάριο και ασφαλώς σε περίπτωση ήττας το ενεργοποιεί το ίδιο βράδυ.

Σ’ αυτή τη λογική κινείται ήδη ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, που τοποθετείται διαρκώς ως “θεσμικός” διαμορφωτής της στρατηγικής της Κεντροδεξιάς, με συγκεκριμένες υποδείξεις και στόχους μετεκλογικών επιδιώξεων. Εκ παράλληλου επισημαίνει διαρκώς ότι ο κεντρικός αντίπαλος του Αλέξη Τσίπρα είναι ο ίδιος και ότι αυτόν θεωρούν ως αντίπαλο που φοβούνται στον ΣΥΡΙΖΑ (...)

---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου