Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019

Και μία και δυο Espresso (Eσπρέσο) στα περίπτερα!

*
Ανασυγκρότηση
***
*


Στις αρχές Μαρτίου φιλοδοξεί να κρεμαστεί στα περίπτερα η νεα tabloid εφημερίδα που ετοιμάζει ο Χρίστος Μουλίνος. Της εκδοτικής προσπάθειας ηγείται, ως Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, ο Δρ. Στέλιος Συρμόγλου με διευθυντή τον Χρ. Μουλίνο (δείτε τη σχετική επιστολή που έστειλε στους zoornalistas ΕΔΩ).

Η δημοσιογραφική ομάδα της νέας lifestyle εφημερίδας που θα έχει, το όνομα... «Εspresso» (εδώ μπερδεύονται λίγο τα πράγματα) θα στεγαστεί στα γραφεία στην περιοχή Mεσογείων - Κατεχάκη εκεί όπου μέχρι πρότινος έβγαινε το «Καρφί» το οποίο άλλαξε χέρια με νέο εκδότη-διευθυντή τον Ηλία Τζαφέρη.

Με τον τίτλο της «Εspresso» υπάρχει μπέρδεμα καθώς στις αρχές Δεκεμβρίου και σύμφωνα με έγγραφο του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, η αρμόδια υπάλληλος της Γ.Γ. Εμπορίου κατοχύρωσε τον τίτλο της Espresso με ελληνικούς και λατινικούς χαρακτήρες σε κάποιο φυσικό πρόσωπο -Χαρίλαος Γρηγορίου- που έχει ως έδρα του ένα δικηγορικό γραφείο εντός των Αθηνών.

Από την άλλη πλευρά η εκδοτική εταιρεία συμφερόντων του Γιάννη Φιλιππάκη σχετικά με τα σήματα της εφημερίδας Espresso πριν λίγες ημέρες ενημέρωνε με mail που έστειλε στους zoornalistas πως «η ΕΣΤΙΑ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ Α.Ε., είναι νόμιμος κάτοχος, νομεύς του τίτλου ESPRESSO και εκδότης της εφημερίδος με το αντίστοιχο σήμα».

Mάλιστα η εταιρεία ΕΣΤΙΑ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ανέφερε πως «έχει ήδη καταθέσει ανακοπές με αίτημα την ακύρωση των αποφάσεων της εξετάστριας Ευαγγελίας Τρακάδα με τις οποίες παρατύπως έγιναν δεκτές οι δηλώσεις των σημάτων “ESPRESSO” και “ΕΣΠΡΕΣΟ”» και πως «επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός της, έναντι οποιουδήποτε φυσικού ή νομικού προσώπου θέλει να επιβουλευθεί το απολύτως νόμιμο δικαίωμά της επί του σχετικού τίτλου».
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου