Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019

Ποιοι φοβούνται το βιβλίο του Σταύρου Ψυχάρη

*
Ανασυγκρότηση
***
*


Εκτός από τις βόλτες στο Κολωνάκι και κάποιες επισκέψεις στην Αθηναϊκή Λέσχη ο τέως ιδιοκτήτης του ΔΟΛ, Σταύρος Ψυχάρης, τα τελευταία δύο χρόνια βρίσκει διέξοδο στη συγγραφή βιβλίων.

Μετά την αναγκαστική απόσυρσή του από τα μιντιακά δρώμενα ο πάλαι ποτέ ισχυρός άνδρας του ΔΟΛ που πλέον αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας, γράφει ένα βιβλίο που θα κάνει πολλούς να χάσουν τον ύπνο τους και είναι κατά κάποιο τρόπο τα απομνημονεύματά του. Στο βιβλίο θα εκθέσει όσα γνωρίζει για πολιτικούς - οικονομικούς παράγοντες και για δημοσιογράφους με άξονα αναφοράς τον ΔΟΛ. Από τότε που ανέλαβε τη διεύθυνση του Βήματος μέχρι την ώρα που παρέδωσε το «Συγκρότημα» στις τράπεζες ως ιδιοκτήτης. Εκεί θα αποκαλύπτει πολλά για τον ρόλο πρώην στενών συνεργατών του και στελεχών του ΔΟΛ που ακόμη αρθρογραφούν και έχουν επιτελικές θέσεις στις εφημερίδες που πλέον έχουν περάσει στα χέρια του Μαρινάκη.

Μάλιστα όπως χαρακτηριστικά γράφει το πρώην στέλεχος του Βήματος Γ. Λακόπουλος «να κάνουν το σταυρό τους ορισμένοι που η υγεία του πρώην ιδιοκτήτη του ΔΟΛ δεν του επιτρέπει να δείξει σε ορισμένους ευνοούμενους του, που τον "έδωσαν" πίσω από τη πλάτη του για χάρη του Μητσοτάκη, τι εστί πληρωμή με το ίδιο νόμισμα». Ο Λακόπουλος το προχωράει ακόμη πιο πέρα συμπληρώνοντας: «Αν και ποτέ δεν ξέρεις. Ένα βιβλίο που γράφει ο Ψυχάρης μπορεί να έχει ωραίες περιγραφές για κάποιους».

ΥΓ Ο Ψυχάρης είχε καθιερώσει στο «Βήμα» την άποψη πως «οι δημοσιογράφοι είναι οι ιστορικοί του παρόντος». Ένα μέρος της μεταπολιτευτικής ιστορίας του τόπου έχει περάσει από τα χέρια του και είναι γνωστή η μεθοδικότητα με την οποία οργάνωνε το αρχείο του. Αν αποφασίσει να γράψει όλα όσα ξέρει, πολλά για πράγματα και πρόσωπα δεν θα είναι -στη συνέχεια- όπως τα ξέραμε ως τώρα…
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου